Useat pelaajat ovat nousseet NHL:n kirkkaisiin valoihin alunperin farmiliiga AHL:n kautta.

Bussiliigana tai rautaliigana tunnettu AHL on nuorille pelaajille kova ja opettavainen koulu kohti NHL-unelmaa. Sieltä ovat taalaliigan huipulle ponnistaneet myös jotkut tämän hetken suomalaistähdistä Mikko Rantasesta alkaen.

Pro Hockey Rumors -sivusto listasi tämän kauden AHL-pelaajat, joille se povaa kirkasta uraa NHL:ssä.

Listalle ylsivät mm. Edmonton Oilersin puolustaja Evan Bouchard, Anaheim Ducksin hyökkääjä Max Comtois, sekä kypsää peliä nuorten MM-kisoissa esittänyt viime kesän draftin 1. kierroksen 6. varaus, Detroit Red Wingsin yllättäen korkealla numerolla poimima puolustaja Moritz Seider.

Aivan kirkkaimpien kärkivarausten ulkopuolelta listalle pääsi Boston Bruinsin kesän 2017 draftissa vasta 2. kierroksella nappaama keskushyökkääjä Jack Studnicka. Perusteet tällä kaudella AHL:ssä 60 peliin tehot 23+26=49 iskeneen kanadalaisen nousulle NHL-tähdeksi olivat varsin mairittelevat.

– Jos haluat löytää lupauksen, joka sopii täydellisesti seuran pelityyliin ja kulttuuriin pitkällä tähtäimellä, Bostonin Studnicka on kaikkea tätä. 2. kierroksen varaus, joka on kuin nuori kaksoisolento Patrice Bergeronista. Näyttää siltä, että hänestä saattaa tulla Bruins-fanien uusi suosikki, PHR ylistää.

– Hän on kovaa töitä paiskiva kahden suunnan hyökkääjä, jolla on rutkasti taitoa. Johti AHL:n alivoimamaalitilastoa lähes tuplamäärällä seuraavaan nähden. Sijoittui neljän kärkeen maali- sekä pistepörssissä, vaikka missasi pelejä.

– Bergeronin ja David Krejcin urat lähenevät loppuaan, joten vallanvaihto saattaa olla edessä nopeallakin aikataululla. Potentiaalia jopa tulevaisuuden Hall of Fame -pelaajaksi, sivusto tykittää arvionsa kanukkilupauksesta.