Kotimaisen golfkauden alku on korkattu jo monin paikoin, mutta perjantaina toisistaan mittaa ottavat Patrik Laine ja Euroopan Tourin kisan kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena voittanut Sami Välimäki.

Ainutlaatuista kohtaamista on mahdollista seurata vain ja ainoastaan Viasat Urheilun Facebookissa.

Lyöntipelinä pelattava 9-reiän golfkisa pelataan perjantaina 17.4. Nokian River Golfin kentällä. Kisa ja suora FB-seuranta paikan päältä alkaa klo 17.

Suomeen NHL-kauden tauottua palannut Patrik Laine pelaa nuoresta iästään huolimatta jo neljättä kauttaan NHL:ssä. Takana on 305 peliä, 138 maalia ja 109 syöttöpistettä eli yhteensä peräti 247 pistettä. Laine oli pisteiden valossa pelaamassa tällä kaudella omaa ennätyskauttansa. Kiekkotähti on kaukalon lisäksi kotonaan myös golfkentällä. Laineen tasoitus on 7,4, joka on erittäin kova saavutus amatöörigolffarille.

Hienoa päästä haastamaan Sami Välimäen tasoinen nuori huippupelaaja. Koetan vähän psyykata kentällä, katsotaan tasoittaisiko se vähän puntteja? Laine kuittaa pilke silmäkulmassa Viasatin tiedotteessa.

Laineesta haastetta?

Sami Välimäki on samoin vasta 21-vuotias golfammattilainen, joka voitti maaliskuun alussa European Tourin Oman Openin. Kyseessä oli Välimäen ensimmäinen European Tourin voitto. Nokian River Golfin kasvatti on pelannut ammattilaisena vuodesta 2019.

– Patrik on erinomainen golffari ja on hauska päästä pelaamaan häntä vastaan. River Golf luo hienot puitteet ja kyllä minä tämän ajattelin voittaa, lupailee Välimäki ennen kisaa.

– Korona-epidemia on sulkenut urheilutapahtumat ympäri maapallon ja seurattavaa live-urheilun ystäville on erittäin vähän. Sekä NHL että huippugolf ovat molemmat keskeisiä sisältöjä Viaplayn ja Viasatin ohjelmistossa. Siksi onkin mahtavaa että voimme näin yhdistää nämä kaksi meille rakasta lajia aivan ainutlaatuisella tavalla ja tuoda paljon kaivattua live-urheilua seuraajillemme. Perjantaina on luvassa suora urheilulähetys, tätä ei ole muutamaan viikkoon päässyt sanomaan. Odotan tapahtumaa innolla! hehkuttaa lähetyksen selostava NENT Group Finlandin vastaava urheiluasiantuntija ja selostaja Antti Mäkinen.

– On kerrassaan hienoa, että River Golf saa luoda puitteet tälle tapahtumalle. Olemme seurana ylpeitä, kun kaksi omaa jäsentämme ovat tapahtuman päätähtinä. Pelitapahtuman aikana noudatamme tiukasti korona-säädöksiä, niin ollen myöskään katsojille ei ole pääsyä kentälle. Hieno tapahtuma on käsillä tässä ajanjaksossa, mutta vastuullisuutta ei pidä laiminlyödä, korostaa Nokian River Golf, toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen.

Laine vs Välimäki pe 17.4. klo 17:00 Viasat Urheilu FB-live.

Lähde: Nordic Entertainment Groupin tiedote