Venäläislehti Championat kertoo, ettei KHL-joukkue Jokerien maalivahti Antti Niemi jatka seurassa. Tämä on seurausta viittä eri NHL-joukkuetta edustaneen Anders Lindbäckin siirtymisestä narripaitoihin. Ruotsalainen HockeyNews kertoi vahdin siirtymisestä Helsinkiin viime kuun lopulla.

Vantaalta lähtöisin oleva Stanley Cup -voittaja ja olympialaisten pronssimitalisti Niemi edusti Jokereita päättyneen kauden ajan. Hän torjui 19 runkosarjan pelissä 88,3 prosentin tarkkuudella, yhdessä pudotuspeliottelussa kiekkoja ei mennyt selän taakse ensimmäistäkään.

Kun Niemi pelasi taalaliigassa vielä toissa kaudella 2018-19 ja sitä edellisellä sesongilla peräti kolmessa eri porukassa – Montreal Canadiens, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins – , on hän ollut lähiaikoina melkoinen kiekkokiertolainen.

KHL:ssä pudotuspelien toiselle kierrokselle selviytyneen helsinkiläislauman maalilla torjui päättyneellä sesongilla lisäksi latvialainen Janis Kalnins. Ykkösvahti pysäytteli pikkumustia runkosarjassa 92,0 prosenttisesti ja pudotuspeleissä 92,8 pinnan tarkkuudella. Vahdilla on sopimus vielä ensi kaudesta.