Isoin odotuksin Nashville Predatorsiin kesän 2017 varaustilaisuuden 1. kierroksella kiinnitetty Eeli Tolvanen on jäänyt toistaiseksi kauas siltä tasolta, mitä maalitykkinä taalaliigaan varatulta nuorukaiselta odotettiin.

Tulisen laukauksen omaava 20-vuotias on osoittautunut Pohjois-Amerikan kaukaloihin liian yksiulotteiseksi pelaajaksi, jonka avut tulisivat esiin vain hyökkäävässä top 6 -roolissa. Myös kiekkoraamattu The Hockey News tyrmää suomalaisen ajan jenkeissä.

– Muistatko, kuinka innoissamme olimme Tolvasesta hänen rikkoessaan nuorten pelaajien maaliennätyksiä KHL:ssä? Pohjois-Amerikassa hänellä on ollut vaikeuksia päästä maalintekopaikoille, eikä hän myöskään ole hyvä puolustussuuntaan, kiekkoraamattu aloittaa tylytyksen.

– Tuon tyyppisen pelaajan pitäisi olla kahden kärkiketjun pelaaja, ja tähän päästääkseen sinun pitäisi vähintään dominoida AHL:ssä. Tolvanen ei ole tehnyt tätä. Silti, hänen kykynsä eivät ole kadonneet mihinkään. Sähäkkä rannelaukaus ja one-timer. Kyky kuumiin jaksoihin. Hän on vasta 20-vuotias. Hän ei ole enää Nashvillen huippulupaus, mutta toivoa ei ole vielä menetetty, THN luo lopuksi uskoa tulevaan.

Tolvanen on pelannut tällä kaudella AHL:n Milwaukee Admiralsissa 63 peliä tehoin 21+15=36. Kahdesta edelliskaudesta poiketen NHL-vastuuta ei ole herunut toistaiseksi yhdenkään ottelun verran.