Keith Kinkaidin NHL-ura oli vielä muutama sitten kovassa nosteessa. Hän nousi yllättäen New Jersey Devilsin ykkösvahdiksi kaudella 2017-18, kun Cory Schneider kärsi toistuvista loukkaantumisista.

Seuraavalla kaudella Kinkaid jatkoi ykkösvahtina, mutta ei pystynyt tukkimaan maalia floppiseurassa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli murheellinen 89,1, ennen kuin hänet kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin. Uudessa seurassa hän ei pelannut ainuttakaan ottelua.

Täksi kaudeksi Kinkaid siirtyi Montreal Canadiensiin. Hän ei ole onnistunut nappaamaan edes kakkosvahdin paikkaa, ja NHL-otteluita on kertynyt vain kuusi kappaletta. Niissä Kinkaidin torjuntaprosentti on ollut 87,5.

Kinkaid on pelannut 13 ottelua farmissa. Otteet ovat sielläkin olleet varsin kehnot, eikä vastuuta ole tullut. Nyt kokenut maalivahti lainattiin jo Charlotte Checkersiin isomman roolin perässä.

Montrealilla oli Kinkaidille paljon isommat suunnitelmat. 30-vuotias maalivahti tienaa kaudesta 1,75 miljoonaa dollaria. Sopimus päättyy tähän kauteen.