Tilanne NHL:n sarjataulukossa on harvinaisen tiukka. Runkosarja lähestyy pikkuhiljaa loppuaan, mutta pudotuspelipaikat ovat vielä jakamatta kummassakin konferenssissa.

Kasasimme floppikentällisen pelaajista, joista oli joukkueilleen viime hetken kirissä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lue myös: Läpimurtopelaajat dominoivat – tässä on NHL:n helmikuun tähdistökenttä!

Maalivahti: Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs

Tanskalaisvahti Frederik Andersen on jo vuosien ajan toiminut viimeisenä lukkona Toronton huteran puolustuksen takana. Helmikuussa hänestä ei kuitenkaan ollut auttamaan joukkuettaan. Andersen pelasi yhdeksän ottelua ja voitti niistä vain neljä. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 88,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,39.

Vasen puolustaja: Nick Leddy, New York Islanders

New York Islanders on vielä tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta joukkueen trendi on vahvasti laskeva. Joukkueen luottosoturi Nick Leddykään ei ole ollut helmikuun synkkinä hetkinä parhaimmillaan. Hän saalisti kuukauden aikana vain kaksi syöttöpistettä ja tehotilasto oli kahdeksan pykälää pakkasella.

Oikea puolustaja: Drew Doughty, Los Angeles Kings

Drew Doughty oli kiistatta NHL:n helmikuun ylipalkatuin pelaaja. Kymmen miljoonan dollarin mies merkkautti ainoastaan tehot 1+2, ja samalla hänen tehotilastonsa jäi pakkaselle 11 asteen verran. Teholukema oli koko sarjan huonoin.

Drew Doughtylla on paljon parantamisen varaa. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jonathan Drouin, Montreal Canadiens

Jonathan Drouin on tullut lyhyen NHL-uransa aikana tunnetuksi tuhlaajapoikana, jota puolustuspeli ei juuri kiinnosta. Helmikuussa häntä ei näyttänyt kiinnostavan hyökkäyspelikään. Drouin viiletti koko kuukauden kiikaritehoilla, ja samalla hänen tehotilastonsa oli -10.

Keskushyökkääjä: Jack Hughes, New Jersey Devils

Jack Hughes saa paljon anteeksi sen vuoksi, että hän pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä 18-vuotiaana. Matalimmallakin mittapuulla hänen helmikuunsa oli umpisurkea. Devilsin tulevaisuuden toivo saalisti neljä tehopistettä, mutta oli jatkuva riski omalle joukkueelleen. Pienestä jääajasta huolimatta hänen tehotilastonsa oli 11 pykälää pakkasella.

Oikea laitahyökkääjä: Aleksandr Radulov, Dallas Stars

Koko Dallas Starsin hyökkäyspeli on ollut tukkoista läpi kauden. Pahimmin tämä näkyy kuitenkin Aleksandr Radulovissa. Venäläistähti nauttii isosta vastuusta ja ylivoima-ajasta, mutta tulosta ei ole tullut. Sen sijaan turhautunut Radulov ajautuu liian usein ottamaan hyökkäyspään jäähyjä. Helmikuussa hän merkkautti ainoastaan kolme syöttöpistettä.