Edmonton Oilersista napattu 5-3-vierasvoitto jää Minnesota Wild-puolustaja Jared Spurgeonin mieleen varmasti ikuisiksi ajoiksi.

30-vuotias kanadalaispakki iski nimittäin kamppailussa puhtaan hattutempun tehtyään joukkueensa kolme viimeistä maalia.

Kyseessä oli yli 600 NHL-ottelua pelanneen Spurgeonin taalaliigauran ensimmäinen hattutemppu ja erityisen siitä teki myös se, että tapahtumaa todistivat puolustajan perhe ja ystävät. Koko NHL-uransa Wildia edustanut taituri on syntynyt juurikin Edmontonissa.

Spurgeon ylsi suorituksellaan harvalukuiseen joukkoon, sillä ennen häntä ainoastaan 11 NHL-puolustajaa kautta aikojen on onnistunut iskemään puhtaan hattutempun otettaessa vieläpä huomioon sekä runkosarja että pudotuspelit.

2000-luvulla tempussa on onnistuttu ennen Spurgeonia vain kahdesti: Dustin Byfuglien Chicago Blackhawksissa marraskuussa 2007 ja Justin Faulk Carolina Hurricanesissa helmikuussa 2018.

Huimalta listalta löytyy myös suomalaisväriä, sillä Reijo Ruotsalainen onnistui iskemään kolme peräkkäistä kaappia samaan otteluun New York Rangers-paidassa maaliskuussa 1982.

NHL Public Relations

@PR_NHL
What a night for @mnwild defenseman Jared Spurgeon!

He is the 12th different player in NHL history listed as a blueliner to score a natural hat trick in either the regular season or #StanleyCup Playoffs. #NHLStats