NHL-toimittajalta raju avautuminen Rasmus Ristolaisen tilanteesta: ”Treidatkaa hänet vielä kun voitte”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen nimi on ollut vakiotavaraa NHL:n siirtohuhuissa jo parin kauden ajan.

Viime kesänä jopa itse siirtoa toisaalle pyytänyt 25-vuotias suomalaispuolustaja olisikin kaikkien osapuolten kannalta korkea aika laittaa lihoiksi viimeistään ensi kesänä. Buffalo Newsin kiekkotoimittaja Travis Yost kehottaa Sabresia ”treidaamaan Ristolaisen vielä, kun miehellä olisi seuralle vaihtoarvoa”.

– Ristolaisen yksilötaidot ovat houkuttelevia, hän luistelee hyvin kokoisekseen ja liikuttaa hyvin kiekkoa ylivoimapelissä. Mutta, hän on pelannut kohta 500 NHL-peliä ja tiedämme, että Sabresin maaliodottama on rajusti miinuksella hänen ollessaan jäällä, Yost tylyttää.

Toimittaja kehottaa monen muun tavoin Sabresia kauppaamaan Ristolaisen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän, kesään 2022 jatkuvan sopimuksen vaihdossa laadukkaaseen hyökkääjään. Yost muistuttaa Sabres-hyökkäyksen huutavan tuekseen vahvistuksia, sillä varsinkin kahden alemman ketjun ollessa jäällä joukkueen pelaaminen menee jatkuvasti selviytymistaisteluksi.

Seuranvaihto tekisi suurella todennäköisyydellä hyvää myös Ristolaiselle itselleen.

– Hänen kehityksensä heikossa organisaatiossa on ollut olematonta. Seuranvaihto ja pelaaminen haastajatason joukkueessa saattaisi nostaa Ristolaisen myös yksilönä uudelle tasolle, toimittaja uskoo.

Huhuista huolimatta Ristolaisen siirtoa jo kuluvan siirtotakarajan aikana voitaneen pitää melko epätodennäköisenä. Suurimpina lähtijäehdokkaina nykyisestä Sabres-rungosta pidetäänkin suomalaisen sijaan yhtä tai kahta nelikosta Michael Frolik, Johan Larsson, Evan Rodrigues tai Conor Sheary.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!