Vahvasti kauden avannut Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo on hyytynyt ja jäämässä pois pudotuspeleistä.

Buffalo on ollut paljolti ykkösketjunsa tehojen varassa ja etenkin Jack Eichelin, joka on tehnyt leijonanosan Sabresin maaleista.

– Yksi kenttä ei riitä. Pitää olla neljä. Ei yksi mies voi kantaa koko joukkuetta, vaikka tekisi 100 tehopistettä. Joukkueessa on 20 pelaajaa, jääkiekko on joukkuelaji, ex-NHL-peluri Sami Helenius paaluttaa NHLSuomi-sivustolle.

Buffalo on aloittanut vahvasti viime kaudet NHL:ssä, kuten tällä kaudella se keräsi ensimmäisestä 10 ottelusta yhdeksässä pisteitä. Kauden vanhetessa Sabresin kone on alkanut yskimään ja pudotuspeliunelmat alkavat haihtua tänäkin talvena Buffalossa.

– NHL on raaka sarja ja marginaalit ovat pienet. Ei saa hirveästi ohipelejä tulla tai ottaa monen pelin tappioputkia. Kauden vanhetessa tulee se raskas vaihe ja sitten vaaditaan etenkin vahvaa mentaalipuolta. Silloin nousee suureen arvoon ne konkarit, joiden selkänahka on parkkiintunut, Helenius toteaa.

Buffalo Sabres isännöi sunnuntai-iltana Anaheim Ducksia klo 22.00 alkavassa ottelussa. Peli näkyy suorana kotisohville Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.