Columbus Blue Jacketsin viime kesä oli seuran faneille karua aikaa joukkueen menetettyä käytännössä kaikki supertähtitason pelaajansa vapaille markkinoille ilman korvausta.

Tuleva kesä näyttää sekin seuran GM Jarmo Kekäläisen kannalta haastavalta. Yksi murheenkryyneistä on viime kaudella 27 runkosarjamaalia pyssyttänyt laitahyökkääjä Josh Anderson, jonka nykyinen sopimus umpeutuu kesällä.

25-vuotias kanukki on päätymässä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi, joskin miehellä on oikeus välimieskäsittelyyn sekä vain vuosi matkaa rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi. Osapuolten välejä hiertävät myös syksyllä 2016 aina kauden alkuun asti venyneet jatkosopimusneuvottelut.

Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline pitääkin osapuolten välistä tilannetta erittäin hankalana. Oman osansa soppaan tuo Andersonin surkea alkukausi. Mies on iskenyt pelaamissaan 26 ottelussa viime kauteen nähden surkeat tehot 1+3.

Portzline uskookin Kekäläisen harkitsevan tosissaan kanukista luopumista kenties jo kuluvan kauden siirtotakarajalla.

– Viime kerralla seura puhui avoimesti siitä, kuinka vasara on sopimusneuvotteluissa heidän kädessään ja kuinka Andersonin kohtalo riippuu heidän päätöksistään. Nyt vasara on kuitenkin vastapuolella, ja Andersonin agentti Darren Ferris on odottanut kolme vuotta päästäkseen käyttämään sitä, Portzline lataa.

Kuluva kausi on romahduttanut Andersonin arvon siirtomarkkinoilla, joten Kekäläisen kannalta miehen kauppaaminen jo tämän kauden aikana toisi tuskin vaihdossa suomalaispomon toivomaa valueta. Andersonin tilanne on joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen seurattava NHL:n siirtotakarajan lähestyessä.

LUE MYÖS: NHL-toimittajalta karu arvio: NY Rangersin joukkue uudistuu rajusti – nämä nimet lähdössä?