Entinen NHL-tähti Jori Lehterä palaa Leijoniin- ”Ei oltaisi varmaan otettu häntä mukaan, jos koettais, että siitä ois negatiivinen vaikutus meidän toimintaan”

© Kuva: Getty Images

HARTWALL ARENA, HELSINKI. KHL:ssä tällä kaudella 27 pinnaa (13+14) iskenyt Jori Lehterä sai kutsun Suomen maajoukkueeseen, joka pelaa ensi viikolla Euro Hockey Tourin turnauksessa Ruotsissa ja kotimaassa.

Kuten kiekkoa seuraava väki tietää, on sentteri ollut viime aikoina otsikoissa vähän siinä sun tässä. Lehterä on ollut yhtenä epäiltynä Tampereella toimineessa huumeliigassa. Pelaaja osti syyttäjän mukaan kesällä 2018 kahdeksan grammaa kokaiinia.

Leijonien luotsi Jukka Jalonen ei lyttää pelaajaa menneisyyden takia.

– Ei oltaisi varmaan otettu häntä mukaan, jos koettais, että siitä ois hirveen negatiivinen vaikutus meidän toimintaan, päävalmentaja kuittaa Helsingissä maajoukkueen julkistustilaisuudessa.

KHL:n kärkisenttereihin kuuluvaa tähteä on turha lähteä muutenkaan haukkumaan. Näytöt kaukalossa ovat kovaa luokkaa.

– Kyllä hän on isossa roolissa yhdessä Euroopan parhaimmista, parhaimmassa joukkueessa. Ykkössentteri, iso vastuu – pelaa yli- ja alivoimaa ja varakapteeni. Todella hyvä ollu. Totta kai parantaakkin pystyy. Nyt nähdää, miten hän pärjää kansainvälisesti.

Lehterä on kantanut maajoukkuepaitaa edellisen kerran sesongilla 2016-17. NHL:ssä hänet nähtiin edellisen kerran myös tuolla viime kaudella Philadelphia Flyersissa. Pelaaja on esiintynyt kaikkiaan 346 NHL-ottelussa.