Rahaa suoraan pöntöstä alas! Tässä on NHL:n ylipalkattujen pelaajien floppikentällinen

© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajien palkat ovat olleet viime vuosina kovassa nousussa. Supertähtien vuosipalkat ovat kivunneet yli 10 ja jopa 12 miljoonan dollarin rajan.

Jotkut NHL-pelaajat eivät kuitenkaan osoittaudu suuren hintalappunsa arvoisiksi. Kasasimme tähän artikkeliin floppikentällisen sarjan ylipalkatuimmista pelaajista.

Lue myös: Nyt on hinta-laatusuhde kohdillaan! Tässä on NHL:n alipalkattujen pelaajien tähdistökenttä

Maalivahti: Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Palkka: 10 miljoonaa dollaria vuodessa

Sergei Bobrovskin piti olla vastaus Florida Panthersin vuosia kestäneisiin maalivahtiongelmiin. Venäläistähti on kuitenkin ollut kaukana parhaasta tasostaan. Hänen torjuntaprosenttinsa (89,8) ja päästettyjen maalien keskiarvo (3,24) ovat kaukana odotuksista.

Vasen puolustaja: Marc-Edouard Vlasic, San Jose Sharks

Palkka: 7 miljoonaa dollaria vuodessa

San Jose Sharksin Marc-Edouard Vlasic oli parhaimmillaan yksi NHL:n luotettavimmista puolustavista puolustajista. Hänen tasonsa on kuitenkin romahtanut kypsemmällä iällä. Nykyinen kallis sopimus kestää vieläpä kevääseen 2026 saakka.

Oikea puolustaja: Drew Doughty, Los Angeles Kings

Palkka: 11 miljoonaa dollaria vuodessa

Drew Doughtyn sopimuksesta osattiin odottaa ylihintaista jo ennen kuin sitä oli edes tehty. Doughty kuuluu kiistatta NHL:n puolustajien parhaimmistaan, mutta hän on tasoltaan kaukana muita saman palkkaluokan pelaajia. 30-vuotias puolustaja on kerännyt 50 ottelussa tehot 6+21=27.

Los Angeles Kings on aloittamassa uudelleenrakennusprosessin, mutta Drew Doughtyn mammuttimaista sopimusta on vaikea kaupata pois. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jamie Benn, Dallas Stars

Palkka: 9,5 miljoonaa dollaria vuodessa

Kertaalleen NHL:n runkosarjan pistepörssin voittanut Jamie Benn on kaukana parhaasta iskustaan. Hänen pelaamisensa on laiskanoloista liukumista, ja kipinä näyttää olevan kateissa. Kapteenin sopimus on osoittautunut varsin ylihintaiseksi. Tälläkin kaudella Benn on iskenyt 48 ottelussa ainoastaan t ehot 12+11=23.

Keskushyökkääjä: Ryan Johansen, Nashville Predators

Palkka: 8 miljoonaa dollaria vuodessa

Ryan Johansen nauttii Nashville Predatorsissa ykkössentterin palkkaa, mutta tasoltaan hän mahtuu hädintuskin kakkosketjuun. Tälläkin kaudella Johansen on kirjauttanut vaatimattomat tehot 10+17=27.

Oikea laitahyökkääjä: Jeff Skinner, Buffalo Sabres

Palkka: 9 miljoonaa dollaria vuodessa

Jeff Skinner on kenties koko NHL:n ylipalkatuin pelaaja. Hän iski viime kaudella 40 maalia runkosarjassa, joten Buffalo Sabres joutui maksamaan itsensä kipeäksi pitääkseen maalitykkinsä. Tällä kaudella maalitahti on ollut vaatimattomampi. Skinner on iskenyt 39 ottelussa tehot 11+8=19.