Nyt on hinta-laatusuhde kohdillaan! Tässä on NHL:n alipalkattujen pelaajien tähdistökenttä

© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajien palkat ovat olleet viime vuosina kovassa nousussa. Supertähtien vuosipalkat ovat kivunneet yli 10 ja jopa 12 miljoonan dollarin rajan.

Jotkut NHL-seurat ovat kuitenkin onnistuneet kiinnittämään tähtensä pilkkahintaisiin kontrakteihin. Kasasimme tähän artikkeliin tähdistökentällisen NHL:n alipalkatuimmista pelaajista. Tulokassopimuksia ei otettu valinnoissa huomioon.

Lue myös: Rahaa suoraan pöntöstä alas! Tässä on NHL:n ylipalkattujen pelaajien floppikentällinen

Maalivahti: Ben Bishop, Dallas Stars

Palkka: 4,916 miljoonaa vuodessa

Ben Bishop on ollut tälläkin kaudella Dallas Starsin menestyksen salaisuus. Hän on NHL:n kärpipäätä niin torjuntaprosentissa (92,7) kuin päästettyjen maalien keskiarvossa mitattuna (2,28). Silti Bishop on kaukana maalivahtien kovimmista palkoista.

Vasen puolustaja: Roman Josi, Nashville Predators

Palkka: 4 miljoonaa dollaria vuodessa

Roman Josi on noussut 29-vuoden iässä uudelleen NHL:n huipulle. Hän on kärkiehdokkaita kauden parhaaksi puolustajaksi, vaikka Nashville Predatorsilla ei joukkueena kulje. Josi on iskenyt 47 ottelussa tehot 14+34=48. Tehotilastokin on huimat 23 pykälää plussalla.

Oikea puolustaja: Dougie Hamilton, Carolina Hurricanes

Palkka: 5,75 miljoonaa dollaria vuodessa

Carolina Hurricanesin puolustaja Dougie Hamilton pelaa uransa parasta kiekkoa. Hän on ollut koko uransa tunnettu hirmulämäristään, mutta nyt tulosta on tullut pisteidenkin valossa. Hamilton on kerännyt kauden 47 ottelusta tehot 14+26=40.

Dougie Hamiltonin uran paras kausi sai ikävän käänteen, kun hänen pohjeluunsa murtui. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jonathan Huberdeau, Florida Panthers

Palkka: 5,9 miljoonaa dollaria vuodessa

Jonathan Huberdeausta tuli tällä kaudella Florida Panthersin kaikkien aikojen paras pistemies. Tästä on tulossa muutenkin 26-vuotiaan hyökkääjän uran paras kausi. Hän on iskenyt 48 ottelussa tehot 18+46=64, eikä vauhdi tunnu hiipuvan.

Keskushyökkääjä: Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Palkka: 6,3 miljoonaa dollaria vuodessa

Nathan MacKinnon on kaudesta toiseen kuulunut NHL:n parhaiden pistemiesten joukkoon. Tukea ei ole aina tullut joukkuekavereilta, mutta MacKinnon on kannatellut Colorado Avalanchen joukkuetta vaikka yksin. Tällä sesongilla hän on iskenyt 49 ottelussa tehot 30+42=72.

Oikea laitahyökkääjä: David Pastrnak, Boston Bruins

Palkka: 6,666 miljoonaa dollaria vuodessa

Boston Bruins sai varsinaisen lottovoiton, kun seura onnistui kiinnittämään tshekkihyökkääjä David Pastrnakin halpaan sopimukseen. Pastrnak on yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä, ja tälläkin hetkellä hän kisaa tiukasti maalikuninkuudesta Aleksandr Ovetshkinin kanssa. 50 ottelussa hän on iskenyt jo tehot 37+33=70.