NY Rangers oli yöllä huimassa tikissä, kun se löi Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välien selvittelyssä yhdysvaltalaisen suurlupauksen joukkueen, eli New Jersey Devilsin numeroin 6-3. Rangersin ykköstykki oli yllättäen puolustaja Tony DeAngelo, joka kiskoi tauluun peräti tehot 3+2=5.

NHL:n viime juhannuksen kärkivarauksista Kakko jäi sivurooliin, Hughes ei puolestaan pelannut lainkaan vamman takia. Kakkosparissa puolustaneen DeAngelon iskukyky sen sijaan nousi valokeilaan, että pamahti.

Sportsnet Stats

@SNstats
Tony DeAngelo is the first #NYRangers defenceman to record a Hat Trick since Reijo Ruotsalainen on March 17, 1982

He also ties the franchise record with 5 points in a game by a defenceman

24-vuotias Hughesin maanmies on NY Rangersissa ensimmäinen hattutempun tehnyt puolustaja liki 38 vuoteen. Edellisen kerran yhdessä ottelussa kolme kassia kiskoi legenda, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen maaliskuussa 1982.

Tampa Bay Lightningin kesän 2014 ykköskierroksen 19. varaus DeAngelo nousi jakamaan joukkueessa lisäksi pakkien ottelukohtaista piste-ennätystä. Yhdysvaltalaispelaaja latoi kaikki pinnansa kahden ensimmäisen erän aikana, 30 minuutissa. Ennen perjantaiyötä DeAngelon ottelukohtainen pisterekordi oli kaksi pinnaa.

– Kolme pinnaa ensimmäisessä ja kaksi toisessa erässä… Se on aika siistiä. Mutta myös voiton saaminen oli hienoa. Maalit olivat meille tärkeitä, pelaaja iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

DeAngelo on latonut tällä kaudella tehot 11+25=36 (+7). Tuo määrä on jo nyt hänen henkilökohtainen piste-ennätys. Puolustaja on neljäntenä Rangersin sisäisessä tehotilastossa.

– Hänellä on ollut erityinen kausi monin tavoin. Hänen taitonsa ovat ainutlaatuisia, mutta peliäly on vielä toistaiseksi ollut piilossa, Rangers-luotsi David Quinn hehkutti.

Ai niin, se Kakko. Suomalainen pelasi vajaan vartin jääden pisteittä. Tehotilasto näytti lukemaa -1.