New York Rangers hyllytti ennen joulua hyökkääjä Lias Anderssonin kaikesta toiminnastaan.

21-vuotiaan ruotsalaislupauksen palkanmaksu keskeytettiin hänen poistuttuaan omalla päätöksellään farmiseura Hartford Wolf Packin vahvuudesta.

Andersson on nyt palannut kotimaahansa ja avasi tilannettaan Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

– Tietenkin sitä haluaisi pelata ja kerron asiasta tarkemmin vähän myöhemmin, mutta nyt ei ole sen aika. Tilanne on ollut minulle ihmisenä kestämätön, Andersson totesi ja jatkoi:

– On tapahtunut tiettyjä asioita, jotka ovat saaneet minut voimaan henkisesti pahoin. Jääkiekon kannalta tämä saattaa olla idioottimainen ratkaisu, mutta on ajateltava myös muutakin elämää.

Anderssonin sopimus Rangersin kanssa on voimassa kesään 2021 asti, eikä hän osaa vielä sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– On olemassa ura joka on tärkeä ja sitten on myös ystävät, perhe ja terveys. Puhtaasti jääkiekon kannalta aika näytää miten kaikki tulee sujumaan, mutta varmaankaan päätös ei ollut järkevin mikäli haluan vielä pelata NHL:ssä. Kiekkoa on kuitenkin olemassa muuallakin ja tein ratkaisuni terveyteni vuoksi, Andersson painottaa.

Rangersin vuoden 2017 NHL-varaustilaisuuden ykköskierroksella nappaama laituri on pelannut taalaliigassa 66 ottelua vaatimattomin tehoin 3+6=9.