Viasatin asiantuntijat Per Ledin ja Erik Granqvist kaipaavat NHL-tähtiä nuorten MM-kisoihin. He ehdottavat, että NHL-seurat päästäisivät ykkösnimensä kilpailuihin.

Tällä hetkellä useamman maan kokoonpanosta puuttuu kärkinimiä, koska he pelaavat turnauksen aikaan pyörivässä NHL:ssä. Jos asiaan tulisi muutos, kohtaisi luonnollisesti samalla myös kiekkomaailma muutoksia.

– Minusta sääntöjä pitäisi muuttaa. Parhaiden pelaajien pitäisi olla mukana. Se nostaisi kisojen arvoa, ja toisi vielä enemmän yleisöä katsomoihin, Ledin sanoo.

Jos nuoret pääsisivät perinteisesti vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kisoihin, saisivat NHL-seurat näkyvyyttä. Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on Pohjois-Amerikassa yksi maailman arvostetuimmista kekkereistä.

– Moni heistä on jo nyt tähti. Täällä (nuorten MM-kisoissa) heistä tulisi supertähtiä. Heidän pitäisi saada parin viikon tauko näitä pelejä varten, Granqvist heittää.

Nuorissa Leijonissa voisi tämän vuoden kisoissa pelata esimerkiksi viime juhannuksena NHL:ään kakkosena varattu New York Rangersin Kaapo Kakko ja Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi.