Kivitalon kokoinen suomalaislupaus Antti Tuomisto, 18, siirtyy Porin Ässien A-juniorijoukkueessta pohjoisamerikkalaiseen NCAA:han ja siellä pelaavaan yliopistojoukkue University of Denveriin ensi kaudeksi, Denver Hockeyn Twitter-tilillä paljastetaan.

Denver Hockey

@DU_Hockey
Antti Tuomisto is coming to the Mile High City 👊

The Detroit #RedWings prospect and 6'4" 194 lb defenseman was drafted 35th overall in the 2019 NHL Draft. He has 21 goals and 48 assists through 93 games in the Jr. A SM-Liiga 🇫🇮 #PioneerTogether

Lähes kaksimetrinen ja noin 90 kiloinen tehopakki on pelannut tällä kaudella väkevästi, kun hän on luutinut patapaitojen A-ikäisissä Nuorten SM-liigaa 30 runkosarjan pelissä tehoin 11+20=31.

Lisäksi Tuomisto on pelannut pari ottelua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Vuonna 2001 syntynyt pakki on Detroit Red Wingsin kakkoskierroksen 35. varaus viime juhannukselta.

Ylväs arvostelu

Vaikka pelaaja ei ole voittanut urallaan vielä mitään, on kyseessä hiomaton timantti. The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman kävi nimittäin taannoin katsomassa paikan päällä Ässien A-juniorien peliä ja ihastui näkemästään.

Pronman oli listannut nuoren suomalaisen tuoreessa kehittyneimpien kiekkolupausten listauksessa jopa toiselle sijalle.

– Tuomisto dominoi Suomessa A-junioreissa, niin kuin noin korkealla varatulta pelaajalta odotetaankin tuolla tasolla.

– Tuomisto dominoi Suomessa A-junioreissa, niin kuin noin korkealla varatulta pelaajalta odotetaankin tuolla tasolla. Kävin katsomassa hänen peliään ja hän oli vakuuttava. Hän pysäytti monta vastustajan hyökkäystä ulottuvuudellaan ja fyysisyydellään, Pronman kirjoitti.

Heikkoudetkin ovat käännettävissä.

– Hän ei voittaisi montaa luistelukilpailua NHL:ssä, mutta hänen luistelunsa näyttää paljon paremmalta, kuin muistin. Tästä syystä nostaisin hänen statuksensa varteenotettavaksi NHL-lupaukseksi.