Epävarmasta puolustusosastostaan alkukaudella kärsineen Toronto Maple Leafsin ympärillä pyörivät siirtohuhut ovat tällä kertaa osuneet myös seuran suomalaislaitahyökkääjä Kasperi Kapasen kohdalle.

Mitch Marnerin, Andreas Johnssonin ja Trevor Mooren alkukauden loukkaantumiset ovat avanneet näyttöpaikkoja aiemmin NHL-tasolla tuntemattomille hyökkääjille, minkä seurauksena seurajohdon onkin mietittävä pikku hiljaa, laittaako se jonkun useista NHL-tasolla kykynsä osoittaneesta alempien ketjujen hyökkääjistään pihalle vahvistaakseen puolustustaan.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja James Mirtle nostaa tuoreessa arviossaan esille Leafsin kannalta skenaarion, jolla seura saisi vahvistettua heikkoa puolustustaan jopa Edmonton Oilersin ruotsalaispakki Adam Larssonin tasoisella pelimiehellä. Arvokkaimpana vaihtonappulana toimisi toimittajan mukaan juuri kesällä jatkosopimuksen solminut Kapanen.

– Kapanen on pelaaja, jota useat seurat ovat pitäneet silmällä. Jos katsot vaikkapa sitä, miten köyhä Edmonton Oilersin hyökkäys on talenttinsa osalta, ymmärrät syyn, Mirtle tylyttää ja jatkaa:

– Kapanen vaihdossa puolustajaan kävisi järkeen, mikäli Oilersin alempien kentällisten tulostaso jatkuu yhtä heikkona. Mietin lauantain peliä katsellessani, voisiko Adam Larssonista luopuminen ratkaista alempien hyökkäysketjujen ongelmat, toimittaja pyörittelee.

Kapanen solmi Leafsin kanssa kesällä kolmivuotisen jatkosopimuksen, joka takaa 23-vuotiaalle laitahyökkääjälle 3,2 miljoonan dollarin vuositulot. Kuopiolaislähtöinen vauhtilaituri on takonut alkukauden 34 pelissään tehot 8+10=18. Parhaillaan loukkaantumisestaan toipuva Larsson puolestaan on pelannut alkukauden aikana vain 13 ottelua tehoin 0+1.

Kannattaisiko Toronton mielestäsi kaupata Kapanen vaihdossa Larssoniin? Kerro mielipiteesi NHL-olohuoneessa.

LUE MYÖS: Hurja spekulaatio! Kaksi suomalaispelaajaa yhdistetty Taylor Hall -siirtosaagaan

LUE MYÖS: Ilja Kovaltshukin siirtosaagassa iso päivä – huhut samantien liikkeelle: ”Sopisi kakkosketjun laitaan”