NHL:n vapaiden agenttien markkinat ovat aina mielenkiintoista aikaa. Kaikki kiinnitykset ja isoimmatkaan sopimukset eivät kuitenkaan aina osoittaudu menestystarinoiksi. Tässä artikkelissa listaamme viime kesän viisi huonointa pelaajasopimusta.

Lue myös: Nyt osuttiin kultasuoneen! Tässä ovat NHL:n viime kesän onnistuneinta sopimusta

5. Joe Pavelski, Dallas Stars (3 vuotta, 7 milj.)

Dallas Stars vahvistu jo vuosia alisuorittanutta hyökkäystään hankkimalla kokeneen Joe Pavelskin. NHL-urallaan Pavelski on todistanut olevansa luotettava 60 tehopisteen soturi, mutta alku Starsissa on ollut lattea. 31 ottelussa hän on iskenyt 13 tehopistettä, eikä Pavelski ole aina meinannut mahtua edes kokoonpanoon.

4. Richard Panik, Washington Capitals (4 vuotta, 2,75 milj.)

Richard Panikin sopimus näytti kesällä varsinaiselta ryöstöltä. Slovakkihyökkääjä oli iskenyt 75 otteluun tehot 13+19=33, ja hänellä oli historiassa myös yksi 44 tehopisteen kausi. Washingtonissa Panik on kuitenkin ollut täysi statisti. 21 ottelussa hän on saanut tililleen ainoastaan kaksi maalia.

Richard Panikilla on ollut tällä kaudella vähän tuulettamisen aihetta. Kuva: Getty Images.

3. Kevin Hayes, Philadelphia Flyers (7 vuotta, 7,1 milj.)

Kevin Hayesin sopimus tyrmättiin NHL-fanien toimesta välittömästi eikä ihme. Sentteri hankittiin Winnipeg Jetsiin siirtotakarajalla, mutta kalliista hankintahinnasta huolimatta Hayes ei osoittautunut kummoiseksi vahvistukseksi. Philadelphiassa Hayes on onnistunut kelvollisesti, ja on tykittänyt 30 ottelussa 15 tehopistettä. 7 miljoonan dollarin vuosipalkalla odotukset ovat kuitenkin paljon korkeammalla.

2. Alexander Kerfoot, Toronto Maple Leafs (4 vuotta, 3,5 milj.)

Toronto-fanit odottivat kesällä hankitusta Alexander Kerfootista A-luokan puolustavaa hyökkääjää. Kerfoot oli nakuttanut kahdella kaudella yli 40 tehopistettä Coloradossa. Pitkää ja 3,5 miljoonan vuosipalkan sopimusta pidettiin halpana hintana. Todellisuudessa Kerfoot on osoittautunut pieneksi tekijäksi. Hän on tällä kaudella tehnyt tehot 5+4=9. Tehotilastokin on kolme pykälää pakkasella.

1. Jeff Skinner, Buffalo Sabres (8 vuotta, 9 milj.)

Jeff Skinner paukutti viime kaudella 40 maalia, joten oli selvää, että vikkeläjalkaisella hyökkääjällä koittaa kesällä isompi palkkapäivä. Hän saikin Buffalolta jättimäisen 72 miljoonan dollarin diilin. Tähän mennessä Skinner ei ole päässyt lähellekään vaadittua tasoa. 31 ottelussa hän on tehnyt tehot 11+7=18, vaikka Buffalolla kulkee joukkueena erinomaisesti.

LUE MYÖS: Dallas Stars antoi yllätyspotkut Jim Montgomerylle – TSN- toimittaja paljastaa: ”Ei ollut muita vaihtoehtoja”

Lue myös: Kiekkoraamattu listasi viisi vaihtouhan alle olevaa NHL-puolustajaa – mukana kaksi suomalaista