Nyt osuttiin kultasuoneen! Tässä ovat NHL:n viisi viime kesän onnistuneinta sopimusta

© Kuva: Getty Images

NHL:n vapaiden agenttien markkinat ovat aina mielenkiintoista aikaa. Osa kesällä tehdyistä sopimuksista erottuu kuitenkin aina edukseen joukosta. Kokosimme tähän artikkeliin NHL:n viisi parasta pelaajasopimusta.

Katso myös: Näitä kadutaan vielä pitkään! Tässä ovat NHL:n viime kesän viisi surkeinta sopimusta

5. Kevin Shattenkirk, Tampa Bay Lightning (1 vuosi, 1,75 milj.)

Kevin Shattenkirkin sopimus ostettiin odotetusti ulos New York Rangersista kahden surkean kauden jälkeen. NHL:ssä oli kuitenkin paljon kiinnostusta Shattenkirkin palveluksille, mutta hänelle tarjottiin Tampa Baysta vain yhden vuoden näyttösopimus. Puolustaja on näyttänyt olleensa toisen mahdollisuuden arvoinen. Hän on tykittänyt tällä kaudella 30 ottelussa tehot 5+17=22.

4. Brock Boeser, Vancouver Canucks (3 vuotta, 5,875 milj.)

Brock Boeser oli yksi nimekkäistä viime kesän RFA-kiinnityksistä. Vancouver Canucks kiinnitti hänet kolmen vuoden edulliseen sopimukseen, ja tähän mennessä Boeser on ollut enemmän kuin rahan arvoinen. Hän on iskenyt 31 otteluun 11 maalia ja 28 tehopistettä.

Brock Boeser on ollut jälleen Vancouverin johtavia pelaajia. Kuva: Getty Images

3. Jordan Binnington, St. Louis Blues (2 vuotta, 4,4 milj.)

St. Louis Bluesin mestarivahti Jordan Binnington sai varsin edullisen jatkosopimuksen. Jään viileä maalivahti ei ollut ennen mestaruusvuottaan antanut juurikaan näyttöjä, joten lyhyempi sitoumus ja pienempi palkka kävi jälkeen. Binnington on kuitenkin jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Torjuntaprosentti 24 ottelun jälkeen on 92,1.

2. Brett Connolly, Florida Panthers (4 vuotta, 3,5 milj.)

27-vuotiaan Brett Connollyn sopimus ei kesällä herättänyt juuri hurraahuutoja. Hän oli pelannut urallaan useita keskinkertaisia kausia Bostonissa, Washingtonissa ja Tampassa. Viimeisellä kaudellaan Connolly tykitti 46 pistettä, mutta nyt hän on vielä painanut lisää kaasua. Kauden 31 ottelussa hän on tykittänyt jo tehot 14+8=22.

1. Joonas Donskoi, Colorado Avalanche (4 vuotta, 3,9 milj.)

Joonas Donskoi on monipuolinen pelaaja, joka voi esiintyä niin kärkiketjuissa kuin rouhivammassakin roolissa. NHL-urallaan hän ei ollut mättänyt kummoisia tehopisteitä, mutta oli silti arvostettu pelaaja San Josen laajassa rosterissa. Coloradossa Donskoi on suorastaan puhjennut kukkaan. Hän on viimeistellyt 31 otteluun 13+14=27 tehot, ja piste-ennätyksen rikkoutuminen on vain ajankysymys.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!