Jesse Puljujärven loppukauden osoite selviää lopullisesti tänään sunnuntaina, kun takaraja 21-vuotiaan rajoitetun vapaan agentin NHL-sopimuksen solmimiselle umpeutuu.

Oulun Kärppien kärkihyökkääjiin lukeutuva ”Pulju” on itse jo kertonut pelaavansa kauden loppuun Liiga-kaukaloissa, joskin miehen NHL-oikeudet omistavan Edmonton Oilersin viime hetken pelaajasiirto saattaisi vielä muuttaa nuorukaisen suunnitelmat.

TSN:n NHL-toimittaja Rick Dhaliwalin mukaan käytännössä jokainen NHL-seura on tiedustellut Oilersin GM Ken Hollandilta syksyn ja alkutalven aikana suomalaisen hintalappua. Toistaiseksi sopuun ei olla päästy, joskin toimittajan mukaan Puljujärven ”unelmasiirto” Kaapo Kakon joukkuetoveriksi New York Rangersiin oli vain hiuskarvan varassa.

– Kuulemani mukaan muutama viikko sitten Puljujärven kauppaaminen oli todella lähellä. Se olisi tapahtunut Oilersin ja Rangersin välillä. Siirto kariutui kuitenkin aivan viime metreillä, Dhaliwal pamautti TSN 1040 -radiokanavalla.

Toimittaja ei monien muiden tavoin enää usko reilun kolmen vuoden takaisen nelosvarauksen pelaavan taalakaukaloissa ainakaan tällä kaudella.

– En usko, että hänet kaupataan ennen takarajaa. Holland pyytää hänestä niin paljon, Dhaliwal arvioi.

Puljujärvi on pelannut tällä kaudella Kärppien paidassa 25 ottelua tehoin 11+13=24.

LUE MYÖS: Jenkkilehti arvioi: Chicagon tähtivahti menettämässä paikkansa MM-kultavahti Kevin Lankiselle