New Jersey Devils isännöi lauantaina New York Rangersia Newarkin Prudential Centerissä.

Ottelussa suuri mielenkiinto kohdistuu kesän ykkösvaraus Jack Hughesin ja kakkosvaraus Kaapo Kakon kohtaamiseen. Molempia kohtaan odotukset olivat valtavat, mutta kumpikaan ei ole saanut täydellistä starttia NHL-uralleen. Aivan muut tulokkaat paistattelevat tulokkaiden pistepörssin kärjessä. Hughes on tehoin 4+7 sijalla kahdeksan ja Kakko (6+4) sijalla 10.

– Normaalia alkua nuorille, kun opetellaan talon tavoille ja opetellaan mitkä asiat merkkaa. Hughesilla oli vaikeaa alussa kamppailupelaamisen ja tilannenopeuden kanssa. Nopea kaveri ja huipputaitava. Oppii NHL:n ja seuran tavoille, pelaamaan fiksusti. Itseluottamus kasvaa, niin alkaa uskaltaa pelaamaan omilla vahvuuksilla, NHL-konkari Ossi Väänänen kommentoi NHLSuomi-sivustolle.

Hughesilla ei ole ollut helppoa alkua New Jerseyssä, sillä seura on pelannut todella heikon alkukauden ja on itäisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä.

– Sillä on toki merkityssä missä miljöössä debyyttikauttaan pelaa. Devilsillä on ollut vaikeaa ja se ei ole ollut ihan optimimiljöö henkilökohtaiselle onnistumiselle.

– Yksi vaikeimmista asioista NHL:n raadollisessa kaudessa on säilyttää tasaisuus ja pitää se pelaamisen taso korkealla. Se helpottaa, kun tulee kokemusta vyön alle, Väänänen toteaa.

Sairastelu sekoittanut rytmiä

Kaapo Kakko sai aikaan henkisesti tärkeän avausmaalin nopeammin kuin Hughes, mutta sen jälkeen Kakolla on ollut vaikeita aikoja Rangersissa. Ajoittain Kakko on pelannut todella hyvin, mutta ajoittain hän on ollut jäällä melko näkymätön.

– Kakolla on ollut sairastelua ja se sekoittaa rytmiä. Menee aina hetki, että pääsee takaisin rytmiin. Kakko väläyttelee ajoittain osaamistaan ja se on selvää, että hänellä on pitkä ja loistava ura edessä. Tuolla ollaan vaan niin ison suurennuslasin alla. Se on tiukka paikka olla. Toivon, että hän ei kiinnitä huomiota siihen mitä hänestä kirjoitellaan ja keskittyy olennaiseen, Väänänen toteaa.

– Joku konkari sanoi minulle aikoinaan hyvän opetuksen. Runkosarjassa on 82 peliä, tähtää kymmeneen superhyvään peliin, kymmenen on mahdollisesti aivan riman alitusta, mutta kunhan pelaa sen 60 perushyvää matsia. Eli perusrima pitää olla korkealla ja ailahtelua ei saa tulla. Hyvän ja huonon päivän eron saaminen pieneksi on hankalaa saavuttaa. Hyvä kunto ja rautainen kantti vaaditaan, Väänänen toteaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

New Jersey Devils – New York Rangers lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Väänänen ja kumppanit aloittavat ennakkopelailun klo 19.30.