Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Alexander Kerfoot on saanut NHL:ltä kahden ottelun pelikiellon miehen telottua entistä seurakaveriansa, Colorado Avalanchen Erik Johnsonia joukkueiden kohdattua viikonloppuna.

Viime kesänä osana Tyson Barrie -kauppaa Avalanchesta Torontoon kaupattu Kerfoot työnsi Johnsonin kiekontavoittelutilanteessa vaarallisen näköisesti poikittaisella mailalla selästä laitaan. Nuori hyökkääjä ottikin vastuun tekosistaan ilman turhia selittelyjä.

– Ensiksikin, olen pettynyt itseeni. Se oli typerä temppu. Tunnen Johnsonin hyvin ja toivon hänen olevan kunnossa, eikä hän missaisi tuon takia pelejä tai mitään. Tunnen oloni kamalaksi, Kerfoot kommentoi tapausta.

– Hän menetti tasapainoaan epäonnisesti juuri kun olin tönäisemässä häntä, kompastui ja osui tönäisyni voimasta laitaan. Se ei ole selitys. Ajoitus oli huono, mutta se oli silti typerä teko minulta ja toivon vain hänen olevan kunnossa, Kerfoot päättää.

25-vuotias hyökkääjä on iskenyt alkukaudella pelaamissaan 22 pelissä tehot 5+3. Tilanteessa kovia kokeneen Johnsonin nimi puolestaan löytyy Avalanchen loukkaantuneiden listalta. Miehen statukseksi on ilmoitettu day-to-day, eli tilaa tarkkaillaan päivittäin.

Voit katsoa Kerfootin pelikieltoon johtaneen taklauksen täältä.

LUE MYÖS: Toimittaja paljastaa: nämä pelaajat Mitch Marner nimesi Toronton laiskimmiksi Babcockin kyseenalaiselle listalle