Nashville Predatorsin ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson ja St. Louis Bluesin Robert Bortuzzo kohauttivat yöllä välikohtauksellaan, jossa ensiksi mainittu oli julmalla tavalla vastaanottaja.

Bluesin jämäpakki antoi pelaajalle poikittaista mailaa karulla tavalla.

Predators-pelaajat eivät kenties yllättäen ryhtyneet kostotoimiin, mutta ei taklausta kukaan puolustellut – luonnollisesti.

– Se oli ruma taklaus, Preds-luotsi Peter Laviolette sanoi The Tennesseanin mukaan.

Arvidssonin kotimaan Aftonbladet-sanomalehti puolestaan otsikoi juttunsa niin, että kyseessä oli brutaali hyökkäys.

Lähes 190 senttinen ja vajaat satakiloinen Mathieu Olivier (0+1) kommentoi tapausta ensiksi mainitulle lähteelle varsin loogisin sanakääntein. Koska Preds johti peliä puolustajan sikailun aikaan alun maalien myötä luvuin 2-0, ei tappelulle sinänsä ollut aihetta.

– Meidän oli pysyttävä fiksuina. Tiesimme kyllä sen, kuka sen teki. Emme halunneet päästää heitä mukaan peliin halvalla tavalla… Emme halunneet, että heillä olisi sama etu kuin meillä, NHL-jäille murtautumista yrittävä Olivier sanaili.

Bluesissa taisi vallita turhautunut ilmapiiri heikon alun takia. Nashville latoi kaksi ensimmäistä osumaansa vain alle neljässä minuutissa.

Austin Watsonkin (0+2) suhtautui tapaukseen suhteellisen neutraalisti. Joukkueen väellä ei ollut syytä provosoitua, kun Blues jäi jalkoihin lopulta luvuin 2-4.

– Annamme liigan tai kenen tahansa muun käsitellä tapauksen. Ei ole minun tehtävänäni päättää, että onko tapauksessa ryhdyttävä toimiin.

Toisaalta.

– Puolustuskyvytön pelaaja sai tuplapoikkarin.