Venäläisen konkari Ilja Kovaltshukin tilanne puhuttaa syvällä rypevässä Los Angeles Kingsissä.

Mediajätti Sportsnet kirjoitti aiemmin, että NHL:n surkimus on hyllyttänyt 36-vuotiaan hyökkääjän pelaavasta kokoonpanostaan. Venäläinen saa tietysti harjoitella joukkueen matkassa, mutta nyt se on hyvin mahdollista, että tällä kaudella 17 pelissä vaisut tehot 3+6=9 iskeneen Kovaltshukin Kings-aika alkaa olemaan ohitse. Tai jopa koko NHL-ura.

LUE MYÖS: Ilja Kovaltshukin pelit NHL:ssä pelattu? Seura hyllytti ex-supertähden – tässä tuleva osoite?

– Kyllä, Kovaltshuk on mukana, ja aivan kuten muillakin pelaajillamme, hänellä on mahdollisuus tulla takaisin. Meidän on kohdeltava häntä, kuten ketä tahansa muutakin pelaajaa heikompina aikoina. Kohtelemme kaikkia samalla tavalla, Los Angeles -luotsi Todd McLellan painotti LA Kings Insider -sivuston mukaan.

Kingsin risukasaan paistaa pieni aurinko, kun joukkue kellisti Suomen aikaa keskiviikkoaamuna Minnesota Wildin numeroin 3-1. Kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestarijoukkue jatkaa kauttansa varhain perjantaina ja myöhään lauantaina.

– Hän on terveenä sivussa. Huomenna on uusi päivä, McLellan tokaisi viitaten takavuosien maalipyssyyn.

Joukkueen kantava voima, kippari Anze Kopitar oli ensiksi hieman vähäsanainen, mutta kertoi sitten näkemyksensä.

– Ensinnäkin, tämä ei tietenkään ole loistava tilanne. Kovy on hyvä kaveri. Hänen asenteessaan tai muussa ei ole mitään vikaa.

– Hän haluaa voittaa, hän haluaa tehdä parhaansa, hän on todella hyvä jannu jäällä. Jokainen voi todennäköisesti todeta tämän saman hänestä.

Kovaltshuk on kuin koko Kings pienoiskoossa. Surkea ja tahmea. Los Angeles on jo useamman voiton päässä jatkopaikoista.

– Jostain syystä asiat eivät vain toimi jäällä, Kopitar viittasi puhuen Kovaltshukista.