Entinen Buffalon NHL-tähti avautui masennuksestaan ja itsemurhayrityksistään – ”Olin kuolla kolmesti”

© Kuva: Getty Images

Entinen Buffalo Sabresin ja Quebec Nordiquesin tähtimaalivahti Clint Malarchuk avautui mielenterveysongelmistaan tuoreessa dokumenttielokuvassa.

Kanadalaistorjujan nimi painui ikuisesti kiekkohistoriaan saatuaan rajun haavan luistimesta kaulaansa kesken pelin vuonna 1989. Malarchuk oli vuotaa kuiviin keskelle jäätä.

Jopa 338 NHL-ottelua pelanneen veräjänvartijan taistelua kiekkouransa jälkeen tuntee kuitenkaan harva.

Malarchuk kertoi uudessa ”Headstrong: Mental Health & Sports” elokuvassa yrittäneensä itsemurhaa jopa kolmesti. Vuonna 2008 hän ampui itseään päähän, mutta selvisi hengissä.

Takavuosien tähtivahti sanoi kärsi myös masennuksesta, pakko-oireisesta häiriöstä, jälkitraumaattisesta oireyhtymästä ja alkoholismista.

– Olin kuolla kolmesti. Kun sitä ajattelee, käytän fraasia ”kai jumala pelasti minut niiden vuoksi, jotka kärsivät yhä”. On aika uskomatonta käveleskellä ympäriinsä luoti päässäni. Se saa ajattelemaan asioita, Malarchuk taivasteli Washington Postin mukaan.

– Suurin osa ihmisistä pitää sitä heikkoutena, mutta eihän sitä ole heikko. Sitä on sairas. Meitä urheilijoita kuvataan usein todella vahvoina. Emme halua myöntää kärvistelevämme millään tavalla siihen liittyvän stigman vuoksi. Mielenterveysongelmat ovat todellisia, kanadalainen vakuutti.

Lähde: Washington Post