NHL:n puhutuin valmentaja tehnyt ihmeitä Buffalossa: ”Kaikki pelaa seuralle ja logolle”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres ja Tampa Bay Lightning iskevät yhteen toistamiseen lauantaina Tukholmassa NHL:n Global Seriesin ottelussa.

Perjantaina Tampa Bay hallitsi ottelua ja vei laukaukset 34-22. Ottelu päättyi Tampan niukkaan 3-2-voittoon. Lauantaina joukkueet ottavat mittaa toisistaan toistamiseen Tukholman Ericsson Globessa.

– Perjantaina kohdatessa oli jännityslatausta ja kulunut epänormaalin kauan edellisestä pelistä. Tämä lauantain peli on varmasti helpommin lähestyttävissä pelaajien näkökulmasta, NHL:ssä komean uran pelannut Ossi Väänänen kommentoi NHLSuomi-sivustolle.

NHL:n Global Seriesin tuplakohtaamiset ovat monesti päätyneet molempien joukkueiden voittaessa toisen otteluista. Voisiko tässä olla aineksia salaliittoteorialle, että asioita on sovittu, että kaikki kiekkofanit saadaan tyytyväisiksi?

– Sitähän on ollut tulosten trendissä kyllä, mutta salaliittoteorioiden sijaan itselle tulee mieleen vanha kunnon psykologinen teoria, se klassinen miina, voittava joukkue on hyvän olon tunteessa, aallonharjalla. Sitten seuraavana iltana sama tuttu vastus, tappion kärsineenä paneutuu peliin enemmän ja pelaajilla on kasvojen pesun paikka seuraavana iltana. Tulee peliin astetta tiukempana, Väänänen pohtii.

Viime kaudella ja lukuisina kausina sitä ennenkin ulos pudotuspeleistä jäänyt Buffalo Sabres on pelannut positiivisen alkukauden ja on nyt tiukasti taistossa pudotuspelipaikoista.

Ralph Kruegerin tulo on isoin yksittäinen tekijä, mitä on luettavista miestä ylistävistä kommenteista. Eikä se ole ihme, kun katsoo miehen cv:tä. Kirjoitti best sellerin johtamisesta, on Maailman talousfoorumin jäsen, johtanut Valioliigaseuraa ynnä muuta. Aika vaikuttava cv. Pelaajat puhuvat, että hän saa kaikki tuntemaan itsensä tärkeiksi. Pelaat joko neljä tai neljäkymmentä minuuttia ottelussa. Olet sitten ykkös- tai nelosketjun kaveri. Hän on saanut sinne aikaan hemmetin hyvän fiiliksen. Kaikki pelaa seuralle ja logolle, se on massiivinen ero. Onhan Buffalossa ollut taitoa viime vuosinakin, mutta nyt on hirveä motivaatio joka jätkällä ja hommia tehdään suut hymyssä.

– Kestääkö se sitten läpi kauden? Buffalolla oli hyvä alkukausi viime sesongillakin, sitten se hyytyi, Väänänen pohtii.

Tampa Bay vastaavasti pelasi erinomaisen viime kauden runkosarjan osalta, mutta pudotuspeleissä tuli yllättäen lähtö laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella ja vieläpä nöyryyttävällä 0-4-tappiosarjalla Columbusta vastaan. Tämä kausi sitten vastaavasti on ollut runkosarjan osalta heikko.

– Tampalla on ollut vaikeaa. Kehonkielestä näkee, että kaikki ei ole kohdallaan. Tuntuu, että heillä katse on jo keväässä. Viime keväänä tuli ensimmäisellä kierroksella tappio ja nyt mietitään vain, miten ollaan valmiita pudotuspeleihin. Sinne ensin pitää kuitenkin päästä. Nyt vähän ollaan asioiden kanssa edellä. Ajatellaan, että kyllä tämä runkosarja tässä menee maaliin itsekseen, mutta ei ole mennyt. Siellä on kuitenkin johtohahmoja laittamaan homma toimimaan ja vaikea uskoa, että tuo meno jatkuu koko kautta, Väänänen arvioi.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres lauantaina Ericsson Globessa klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Ossi Väänänen ja kumppanit aloittavat ennakkopelit klo 19.30.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.