Entinen NHL-puolustaja Craig Rivet teki tuoreessa Instigators-podcastissa melkoisen paljastuksen episodistaan suomalaishyökkääjä Saku Koivun kanssa.

Vuonna 2006, kun Montreal Canadiens oli pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 2-0-johdossa Carolina Hurricanesia vastaan, Rivet oli onnistunut juuri ennen kolmatta peliä hölmöilemään joukkueensa suomalaiskapteenin veriseen kuntoon.

– Juoksimme hotellin käytävällä kilpaa vessoille. Tietysti Saku oli nopeampi kuin minä, joten hän voitti minut juoksukilpailussa. Mutta minulla on aina tapana saada viimeinen nauru, joten iskin hänet vessanpöntön takaosaa vasten. Vessanpönttö tuhoutui täysin ja siitä alkoi ruiskuta vettä huoneeseemme. Sitten Koivu alkoi huutamaan: ”kutsu valmentaja paikalle! Kutsu valmentaja paikalle!” Hän lähti kävelemään käytävää pitkin, ja yhtäkkiä minua alkoi vetämään henkeen, sillä koko hänen selkänsä oli aivan veressä. Koko hänen takapuolensa oli veressä. En edes voinut nähdä koko takapuolta enää – sillä hän tosiaan oli alasti, Rivet valaisi.

– Aloin pyyhkimään verta pois valkoisella pyyhkeellä, joka teki asiasta vain pahempaa. Se kun näin veren pulppuavan hänen selässään olevasta avonaisesta haavasta… Se oli ällöttävin asia ikinä. Se haava oli suunnattoman syvä, Rivet jatkoi.

Koivu toimitettiin välittömästi sairaalaan, jossa hänen haavansa hoidettiin.

– Hän ei pystynyt koskemaan varpaisiinsa, mutta hän pystyi silti pelaamaan (kolmannessa ottelussa). En tiedä miten hän teki sen, Rivet kertoo.

Miten Canadiensin valmentajat ottivat tiedon hotelli-episodista vastaan?

– Taisimme kertoa valmentajille, että hän liukastui lattialle, Rivet sanoi.

Canadiens hävisi lopulta kolmannen ottelun, jonka Koivu joutui jättämään toisen loukkaantumisen takia kesken. Hurricanes eteni jatkoon ja lopulta jopa Stanley Cup -mestaruuteen asti.