Floridan suomalaistaiturit vakuuttavat peliälyllään: ”V***n fiksuja, pitkiä lieroja – peliäly maailmanluokkaa”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers ei ole kolmeen kauteen päässyt maistelemaan maukasta pudotuspelifiilistä. Seurassa on satsattu nyt vahvasti siihen, että BB&T Centerissä pelataan tänä keväänä playoff-kiekkoa.

– Florida taistelee varmasti tällä kaudella playoff-paikasta. Viime kaudella maalivahtipelin kanssa oli vaikeuksia, nyt (Sergei) Bobrovskin tulon myötä se osasto pitäisi olla kondiksessa. Siellä satsataan nyt siihen, että päästäisiin pelaamaan viimein playoff-kiekkoa. Voimasuhteet voivat muuttua nopeastikin. Viime kaudella St. Louis oli ihan pohjalla alkukaudesta ja voitti mestaruuden, entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius muistuttaa NHLSuomen haastattelussa.

Floridaa kohti pudotuspelejä kipparoi suomalaissentteri Aleksander Barkov. Hän johtaa joukkoja esimerkillä ja usein antaa kaverin tehdä maalin, vaikka itsellä olisi jo erinomainen laukaisupaikka. Pelityyliä ja miehen joviaalisuutta kuvaa kauden tehosaldo 0+12. 

– Hän on niin hiton taitava, kuten myös Floridan organisaatiossa vaikuttava – nyt farmista vauhtia hakeva – toinen suomalainen Henrik Borgström, joka on saman tyylinen, mutta ei tee niin paljoa pisteitä. Molemmat ovat sellaisia, ei niin fyysisiä, mutta niin v***n fiksuja, pitkiä lieroja, tuntuu, että matelevat ohi vastustajista, peliäly aivan maailmanluokkaa, Helenius sanailee.

Panthersin pelit jatkuvat sunnuntaina, kun Floridan aurinkoon saapuu vierailulle pohjoisen öljymiehet Edmontonista. Oilers on aloittanut kauden väkevästi ja on läntisen konferenssin kärkisijoilla.

– Siellä on paljon melko nuoria pelaajia. Ken Tippett saa nuorista hyvin irti ja on hyvä motivointikoutsi. Ken Hitchcock oli vähän vanhan liiton miehiä, eikä sellainen tyyli toimi nuorille, Helenius toteaa.

Edmonton Oilers – Florida Panthers sunnuntaina klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Viasatin Urheilukanavat ovat televisioviikon kunniaksi ilmaiseksi katsottavissa perjantaista 25.10. maanantaiaamuun 28.10.  Voit lukea asiasta lisää täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.