Muistatko Suomessa ristiriitaisia tunteita herättäneen hyökkääjätaiturin? Takoo nyt AHL:ssä hurjaa tulosta

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigajoukkue HIFK:sta aikoinaan ponnistamista valokeilaan yrittänyt venäläistaituri Nikolai Goldobin, 24, on ollut alkaneella AHL-kaudella rapakon takana huimassa iskussa. Jos oli aika Suomessa odotuksiin nähden ehkä kuitenkin vuoristoratamista, niin nyt samaa ei voi todellakaan sanoa.

Vancouver Canucksin AHL-joukkue Utica Cometsia edustava pelaaja on takonut kauden neljässä ottelussa häkellyttävät tehot 1+8=9. Goldobinin tehotilastokin on komeasti seitsemän pistettä plussalla.

Pelaaja on kivunnut farmisarjan pistepörssissä jaetulle kuudennelle sijalle. Lisäksi syöttöpörssissä hän on jaettu kärkinimi ja tehotilastossakin komeasti samoin jaetulla kuudennella sijalla.

Goldobinin ottelukohtaiset pistemäärät ovat tuoreimmasta vanhimpaan vakuuttavaa luokkaa 1+1=2, 0+3=3, 0+3=3 ja 0+1=1.

San Jose Sharksin kesän 2014 ykköskierroksen 27. varaus pelasi helsinkiläisessä HIFK:ssa lainalla kauden 2014-15. Runkosarjassa Goldobin viiletti 38 pelissä tehoin 11+10=21, pudotuspelien kahdeksan ottelua toivat pisteet 1+5=6.

Tekeminenhän oli sinänsä tehokasta, mutta kun tehotilastot olivat näissä -9 ja -5, ei venäläisen pelaaminen jättänyt kaikkiin täysin vaikuttavia ajatuksia.

– Kyllähän hänelläkin oli tänään vähän tahmea luistelu ja se näkyi muutamissa ratkaisuissa. Olihan siellä oivaltaviakin syöttöjä, mutta keskialueella hukkui kiekko vähän liikaa eikä siinä ollut kavereitakaan oikein lähellä auttamassa, HIFK:n valmennuksesta silloin vastannut Antti Törmänen muotoili Yle Urheilulle lokakuussa 2014.

Jotain siitäkin voi päätellä, että pelaajalla on vyöllään vasta 124 ottelua (19+24=47) ylhällä NHL:ssä – siis viiden kauden ajalta. Noista peleistä noin puolet, eli 63 kertyi viime kaudella.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kertoimet ottelulleVancouver Canucks - Minnesota Wild05.08.2020