21-vuotias ruotsalaislaituri Alexander Nylander varattiin NHL:ään Buffalo Sabresin toimesta 1. kierroksen 8. pelaajana kesällä 2016.

Aika Sabresissa oli kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut. Kuuluisan kiekkosuvun vesa sai tililleen vain 19 NHL-peliä vaisuin tehoin 3+3. Kesällä odottivatkin uudet haasteet Sabresin kaupattua ruotsalaisen Chicagoon vaihdossa Blackhawksin omaan kärkivaraukseen, puolustaja Henri Jokiharjuun.

Nylanderin alku uudessa seurassa onkin ollut lupaava. Kahden supertähden, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin rinnalle ykkösketjun laitaan istutettu superlupaus sivalsi komean maalin heti ensimmäisessä runkosarjapelissään uuden seuransa nutussa.

Blackhawksin seuralegendoihin lukeutuva Kane muistutti Nylanderin tehneen vahvan vaikutuksen jo harjoitusleirillä.

– Jos katsomme koko harjoitusleiriä, hän oli todennäköisesti paras pelaajamme. Kaikki pelaajat mukaan lukien. Hänen luulisi olevan iloinen siitä, missä hän on nyt. Hän teki ison maalin meille. Tästä on hyvä rakentaa, Kane kertoi medialle Philadelphia Flyersia vastaan pelatun runkosarja-avauksen jälkeen.

Myös päävalmentaja Jeremy Colliton odottaa Nylanderilta todellista läpimurtoa tällä kaudella.

– Oikealta ampuva kaveri, jolla on uskomaton määrä taitoa, joka luo tilanteita ja on nopea, Colliton luettelee Nylanderin vahvuuksia.

Nylander on eittämättä pelaajatyyppi, joka tarvitsee onnistuakseen ympärilleen muita taitopelaajia. Toewsin ja Kanen rinnalla miehellä onkin ainekset nousta NHL-kauden todelliseksi läpimurtopelaajaksi.

LUE MYÖS: Antti Raannalla vakuuttava paluu askiin – AHL-seura innoissaan: ”Voimmeko pitää hänet?”