Nashville Predatorsiin juhannuksena 2017 ykköskierroksella numerolla 30 napattu Eeli Tolvanen hakee alkavalla kaudella pelipaikkaa NHL:stä tosissaan. Suomalaiseen uskovat niin hän itse kuin AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin seurajohtokin.

Hyökkääjä kertoi Predatorsin kotisivujen haastattelussa pudottaneensa painoaan kesällä. Parikymppisten pelaajien kohdalla se on jokseenkin yllättävää, sillä yleensä tässä vaiheessa uraa on tapana toimia toisin. Painon lisääminen olisi normaalimpaa, jotta nuori pärjäisi meritoituneiden miesten seassa NHL:ssä.

Kesäharjoitteluohjelma oli Tolvasen tapauksessa kuitenkin tervetullut muutos. Hän kertoi olevansa nopeampi ja paremmin valmistautunut harjoitusleirille. Nyt sanat tulisi muuttaa teoiksi.

– Haluan näyttää, että minulla on olemassa kykyjä hyökkäyspäässä. Viime vuonna taistelin osoittaakseni olevani valmis.

Suomalainen painotti, ettei kukaan halua pelata AHL:ssä, kun NHL on toinen vaihtoehto.

– Tällä hetkellä päätähtäimeni on olla ylhäällä NHL:n avausillassa.

Nashvillen farmijoukkue Milwaukeen päävalmentaja Karl Taylor tiesi kertoa, kuinka Tolvasen täytyy toimia tulevaisuudessa. Potentiaali on tiedossa.

– Hänellä on kykyjä ja hänen täytyy tuoda ne esiin johdonmukaisesti.

– Tolvanen on upea junnari, ja hänellä on allaan mahtava viime kausi.

Myös Milwaukee Admiralsin GM Scott Nichol uskoo Tolvaseen.

– Hän on valmis haastamaan Nashvillen pelipaikasta. Kaikki pointit todistavan hänen olevan todellakin valmis siihen.

Suomalainen viimeisteli neljässä NHL-pelissä tehot 1+1=2, Milwaukeessa syntyi puolestaan 58 runkosarjan pelissä tehot 15+20=35. Pudotuspeleissä pisteitä ei syntynyt.

Kauden kirkkain kruunu oli alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus.