AHL-joukkue Utica Cometsissa viime kauden alussa liekehtineen Olli Juolevin (jutun kuvassa taustalla) ura on ollut lievästi sanottuna jumissa. Se ei ole sinänsä hänen, vaan loukkaantumisen vika.

Syyskaudella farmissa 18 koitoksessa pakin paikalta hulppeat tehot 1+12=13 iskenyt nuorten juhannuksen 2016 vitosvaraus loukkasi polveaan siinä määrin, että pelaaja alkaa olemaan vasta nyt pelikunnossa.

Loukkaantuminen oli nuorten maailmanmestaripakille ymmärrettävästi karu takaisku.

– Minulla oli suuria toiveita kauden suhteen. Tiesin aloittaneeni kauden upeasti ja pelanneeni hyvää jääkiekkoa Uticassa. Toivoin tekeväni vaikutuksen Vancouveriin joulun jälkeen, Juolevi manaa The Athleticille.

– Se oli raskasta aikaa henkisesti, ehdottomasti.

21-vuotias pelimies on paiskinut töitä niska limassa ”monimutkaisen” polvileikkauksen jälkeen, lähde kirjoittaa. Canucksin GM Jim Benning uskoo Juoleviin – edelleen.

– Koen niin, että Olli on tulevaisuudessa meillä todella hyvä pelaaja.

– Tiedän, minkä tyyppinen pelaaja hän on ja haluaa olla vastakin.

Benning painottaa, että Juolevi on osaava pelaaja – olkoonkin taustalla loukkaantumisia.

– Hän on älykäs kiekon kanssa. Hän voi olla yksi puolustuksemme kulmakivistä seuraavan kymmenen vuoden ajan. Olen aina uskonut häneen.

Nuo viime kauden pelit ovat pakille ainoat AHL:ssä, eikä NHL:ssä otteluita ole kertynyt vyölle vielä ainuttakaan. Reilu parikymppisen pakin ura ei ehkä ole lähtenyt ihan sillä tavalla liitoon, mitä vitosvaraukselta voisi uskaltaa kuvitella.

Pieni varausnumero ei ole antanut Juoleville paineita.

– ”Varjossa” on helpompaa olla. Mutta en todellakaan välitä varausnumerosta. Olen onnellinen Vancouverissa ja oletukseni mukaan meillä on edessä vielä hienoja asioita.

Ihmiset haluavat nähdä pelaajan NHL:ssä.

– En tosiaan seuraa sosiaalista mediaa paljoakaan, mutta tiedän, että siellä on paljon intohimoisia faneja, jotka haluavat nähdä minut pelaavan Vancouverissa. Ja juuri sitä varten minä työskentelen.

– Minulla on ollut paljon huonoa onnea. Mutta toivon, että saan olla nyt terve ja saan mahdollisuuteni.