Pitkän NHL-uran tehnyt laitahyökkääjä Jason Pominville on yhä ilman NHL-sopimusta uuden kauden kolkutellessa jo ovella.

Vielä viime kaudella Buffalo Sabresin varakapteenina toiminut ja 73 ottelussa 31 (16+15) pinnaa tehtaillut 36-vuotias jenkki ei usko uran jatkuvan Sabresissä. Myös peliuran päättäminen tuntuu tällä hetkellä miehestä itsestään varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta.

– Tajuat, että uran loppu saattaa olla lähellä, joten asia pyörii ehdottomasti mielessä. Minulla on ollut aikaa miettiä asioita ja katsoa, miltä kropassa tuntuu. Mikäli eteen ilmaantuisi hyvä vaihtoehto, joka olisi myös perheen kannalta järkevä, harkitsisin ehdottomasti asiaa. Jos sellaista ei tule, olen sinut uran päättämisen suhteen, Pominville avaa tilannettaan Buffalo Newsille.

Buffalo Sabresin sekä Minnesota Wildin paidassa yhteensä 1060 NHL:n runkosarjapeliä pelannut Pominville kuuluu varsinkin Sabresin seurahistorian suuriin nimiin. Mies on buffalolaisseuran historian kymmenenneksi paras maalintekijä, vaikka viettikin välissä yli neljä kautta Wildin riveissä.

Pominville tiedostaa vapaiden konkaripelaajien olevan nyky-NHL:ssä vaikeassa paikassa.

– Viime vuosina ikäisilläni kavereilla on kestänyt hieman pidempään löytää pelipaikka sopimuksen umpeuduttua. Jotkut eivät ole vielä tehneet edes päätöstä uransa jatkon suhteen, joten nämä asiat vievät aikaa, Pominville pyörittelee.

Aiemmin ainakin Montreal Canadiensin kerrottiin harkitsevan Pominvillen palkkaamista tulevaksi kaudeksi.