HEINOLA. Mestiksessä pelaava Heinolan Peliitat järjesti lauantaina jättiyllätyksen kellistämällä liigajoukkue Lahden Pelicansin Päijät-Hämeen paikallisessa numeroin 5-1. Peliittojen maalilla torjui NHL:stäkin tuttu tähtivahti Karri Rämö.

Mutta miksi näin?

– Olen pyörinyt täällä pienen ikäni. Tunnen ihmisiä ja valmentajia täältä, joten tänne oli helppoa tulla treenaamaan ja jatkamaan prosessia, joka valmistaisi minua kuntoon, Peliittojen osaomistaja sanoi lauantaina median edessä.

Tampa Bay Lightningin vuoden 2004 kuudennen kierroksen varaus on kotoisin Asikkalasta. Se on vajaan 40 kilometrin päässä Heinolasta.

– Peliitoissa ja niiden kotihallissa oli nastaa pelata. En olisi uskonut koskaan käyvän näin. Peliittojen joukkueenjohtaja Marko Nyman sai ylipuhuttua maalille.

Nyt Rämöllä on tavoitteena lähinnä pysyä kunnossa. Ensi kauden työnantajasta vahti ei suostunut puhumaan.

− Aika rauhassa mennään. Haen yhä enemmän rasitusta. Tänään (lauantaina) siitä sai hyvän testin.

HPK:n kevään 2006 Suomen mestarilla ei sanojensa mukaan ole kiire mihinkään.

− Saapa nähdä, pelaanko vielä Peliitoissa lähiaikoina. Katsotaan, viime kaudella KHL-joukkue Avangard Omskin rinkiin kuulunut Rämö selitti salaperäisenä.

Suomen mestaruuden lisäksi Rämö on voittanut urallaan MM-pronssia aikuisissa ja alle 20-vuotiaissa. NHL:ssä hän pelasi aikavälillä 2006-16.