Kotimaisessa Liigassa nähdään ensi kaudella iso liuta NHL-lupauksia.

Yksi kiinnostava nimi on venäläinen maalivahtilupaus Daniil Tarasov, joka siirtyy Porin Ässiin lainasopimuksella Columbus Blue Jacketsista.

Isokokoinen maalivahti on tehnyt nopeassa ajassa vaikutuksen NHL-seuran johtoon. 196-senttinen venäläinen kerää paljon kehuja Columbuksessa.

– Hän on erilainen maalivahti kuin moni muu meidän lupauksemme. Muut luottavat enemmän reflekseihinsä. Hän on huolellinen liikkeistään eikä tee juurikaan turhia liikkeitä. Näyttää, että hän ajattelee pelistä syvällisesti, pelaajien henkilökohtaisesta kehityksestä vastaava Chris Clark kehuu.

Kiekkopomo uskoo, että vuosi Ässissä isossa roolissa tekee enemmän kuin hyvää. Suomalainen maalivahtivalmennus on arvossaan myös NHL:ssä.

– Hän on iso kaveri, joka täyttää maalin. Olen innoissani, että hän saa pelata ensi kauden Suomessa. Se on iso askel hänelle, Clark lisää.

Tarasov itse uskoo hypyn Poriin olevan hyvä ratkaisu matkalla NHL:ään. Liiga palvelee pelillisesti myös maalivahteja.

– Haluan nauttia ajastani siellä. Haluan oppia heidän maastaan ja siitä, miten Suomessa pelataan. Uskon, että opin paljon, kehityn paljon ja olen sen jälkeen valmiimpi NHL:ään, Tarasov kiteyttää.

LUE MYÖS: Huvittava imitaatio! Kiekkofani esitti P.K. Subbania – sai supertähden repeilemään: ”Näytänkö oikeasti tuolta?”