Vasta 17-vuotias suomalaislupaus otti stepin kohti NHL-kaukaloa – kirjoitti sopimuksen Swift Current Broncosin kanssa

© Kuva: Getty Images

WHL-joukkue Swift Current Broncos vahvisti nettisivuillaan, että Kärppien junnuissa pelannut suomalaispakki Kasper Puutio, 17, on pohjoisamerikkalaisten tuorein hankinta.

Lupaus pelasi päättyneellä kaudella B-nuorten SM-sarjassa 10 ottelua hulppein tehoin 4+8=12. Nuorten Liigassa 31 pelissä syntyi tehot 1+3=4. Tehotilasto jäi peräti 15 astetta plussan puolelle.

Puutiosta tuli kesäkuussa Kanadan juniorisarja CHL:n varaustilaisuudessa vasta kaikkien aikojen toinen koko varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana huudettu suomalainen.

– Varaus lämmitti mieltä ja siitä sai paljon lisää virtaa omaan tekemiseen. Sarja on juniorijääkiekkoilussa kaikkein merkittävin ja seura on hyvä, pakki sanoi Kalevalle tuolloin.

– Osasin odottaa, että nimi tulee jossain vaiheessa, mutta ykköspaikka yllätti, Puutio lisäksi myönsi lehdelle.

Vaasassa syntynyt pakki täytti taannoin vasta 17 vuotta. Nyt edessä on ikään nähden valtava elämänmuutos.

– Kyllä se kovalta kuulostaa 17-vuotiaalle lähteä rapakon taakse ja olla siellä itsekseen. Silti se kuulostaa myös hienolta mahdollisuudelta ja unelmien eteen pitää tehdä uhrauksia.

Puutio varataan NHL:ään vasta kesällä 2020. Silloinkin edessä on siis iso steppi.

– Unelmat on mahdollista saavuttaa, oli varausnumero mikä tahansa tai vaikkei varausta tulisi lainkaan. Loppuviimein merkitystä on vain sillä, miten jaksaa tehdä töitä ja uskoa itseensä.

– Minä olen pienestä pitäen unelmoinut pelaavani NHL:ssä ja suunnitellut olevani vieläpä hyväkin siellä. Varaus on vain pieni pätkä polkua sinne.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!