TOP 3: Näiden NHL-tähtien tuoreissa jättisopimuksissa piilee suurin vaara epäonnistumiselle!

© Kuva: Getty Images

Heinäkuun alku tiesi taas hulluja päiviä usealle NHL-joukkueelle seurapomojen laitettua jälleen säkkikaupalla rahaa palamaan tuoreiden pelaajahankintojensa kohdalla.

Alla kolme pelaajaa, joiden jättisopimusten kohdalla piilee suurin vaara totaaliseen floppiin varsinkin diilien myöhempinä vuosina.

3) Brandon Tanev, Pittsburgh Penguins

Vasta kolme NHL-kautta urallaan Winnipeg Jetsin paidassa pelannut laitahyökkääjä sai Penguinsiltä hulppean, 6-vuotisen ja vuosipalkaltaan 3,5 miljoonan taalan arvoisen sopimuksen. Mies on iskenyt parhaalla kaudellaan 29 (14+15) tehopistettä, minkä vuoksi varsinkin sopimuksen pituus tuntuu täysin käsittämättömältä. Tanev on sopimuksen umpeutuessa 33-vuotias.

2) Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Kaksinkertainen Vezina-voittaja on jo 30-vuotias, ja venäläismaalivahti täyttää 7-vuotisen sopimuksensa viimeisen kauden aikana jo 38 vuotta. Miehen jättisopimuksessa on kaiken lisäksi viiden ensimmäisen kauden kohdalla siirrot täysin kieltävä pykälä. Tämä tietää samalla sitä, että mikäli Bobrovskin taso hiipuu, ei Panthersilla ole mitään mahdollisuutta päästä eroon miehen 10 miljoonan taalan kausipalkasta. Jättimäisessä sopimuksessa onkin kaikki eväät todelliseen katastrofiin.

1) Semjon Varlamov, New York Islanders

31-vuotias, heikon kauden pelannut venäläismaalivahti hankittiin Long Islandille 4-vuotisella sopimuksella, joka takaa miehelle täysin ylimitoitetun viiden miljoonan taalan kausipalkan. Viime kauden lukemat (49 peliä, 2,87 ja 90,9) eivät lupaile uran olevan enää nousussa. Islandersin olisi ehdottomasti kannattanut mieluummin antaa samanlainen sopimus loistokauden seuran tolppien välissä pelanneelle Robin Lehnerille, joka on kaiken lisäksi neljä vuotta Varlamovia nuorempi veräjänvartija. Lehner siirtyi vuoden ja 5 miljoonan dollarin sopimuksella Chicagoon.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!