Kokeneen NHL-puolustaja Dion Phaneufin ura Los Angeles Kingsissä päättyi kalifornialaisjoukkueen ratkaisuun ostaa 34-vuotiaan kanadalaisen seitsemän miljoonaa dollaria vuodessa taannut sopimus ulos.

Yli 1000 NHL-ottelua pelannut Phanuef ei kuitenkaan ole lopettamassa uraansa, vaan aikoo etsiä itselleen rajoittamattomana vapaana agenttina uuden seuran.

– Yksi huono vuosi ei tule määrittelemään minua. Tiedän että uraani on vielä runsaasti jäljellä, Phaneuf vakuuttaa Sportsnetille.

Calgary Flamesin vuoden 2003 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella huutama järkälepakki (193 cm, 102 kg) kertoo rakastavansa jääkiekkoa edelleen ja tavoittelevansa paikkaa joukkueesta, jossa olisi mahdollisuus voittaa Stanley Cup.

– Tämä ei ole stressaavaa, olen innoissani uudesta mahdollisuudesta. Pari joukkuetta on jo lähestynyt, mikä on mukavaa, Phaneuf kertoo.

Vaikka NHL-kiekko on pakin uran aikana muuttunut huimasti, ei Phaneuf silti usko olevansa menneen talven lumia.

– Olen vähän isompi puolustaja, mutta uskon silti että sillekin on kysyntää. Katsokaa vaikka tämän vuoden mestarijoukkuetta (St. Louis Blues), heillä oli paljon isoja kavereita kokoonpanossa.