Karu lista! Paljastus: Bostonin huippunimillä lukuisia rajuja vammoja, pelasivat silti – ”Uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

Boston Bruins on paljastanut seuran kauden jälkeisessä mediapäivässä usean huippunimen pelanneen ratkaisupelit kovien kipujen kanssa.

Joukkueen upea kausi sai kitkerän lopun, kun St. Louis Blues nousi mestariksi seitsemännen finaalin kautta. Finaalipelit vaativat melkoisesti uhrauksia – Bruinsin listaus joukkueen loukkaantuneista pelaajista on melko kylmäävää luettavaa.

Kokenut Zdeno Chara kärsi esimerkiksi lukuisista leuan murtumista. Huippupakki loukkaantui neljännessä finaalissa saatuaan kiekosta naamaansa. Slovakkimörkö palasi kaukaloon häkellyttävän pian – vaikka hän eli pilliruokavaliolla.

– Elin muutaman päivän täysin nesteruualla. Pureskelu oli vaikeaa. Sen myötä tilanne oli haastava. Lääkärit tekivät upeaa työtä. He saivat nopeasti suunnitelman kasaan. Se auttoi minua sietämään kipua, Chara kommentoi seuran sivuilla.

Bruinsin lista ei jää tähän. 27-vuotias Noel Acciari pelasi muun muassa kaikki seitsemän finaaliottelua murtuneella rintalastalla. Hyökkääjän tilanne on ällistyttänyt myös mediaa.

– Kaikki finaalit rikkinäisellä rintalastalla. Uskomatonta, NHL.comin toimittaja Adam Kimelman kiteytti Twitterissä.

Muista nimistä Patrice Bergeron kärsi Carolina-sarjan jälkeen nivusvammasta. Matt Grzelcyk sai puolestaan aivotärähdyksen jo toisessa finaalissa Bluesia vastaan.

Brad Marchand pelasi nivusvamman kanssa. Hänen kädessään oli finaalien aikana myös lievä revähdysvamma. Myös David Pastrnakilla oli vammoja peukalonsa kanssa – hän sai siihen kiekon jo runkosarjassa. Se vaivasi ainakin osittain ratkaisupeleissä.

Puolustaja John Mooren vamma kuulostaa myös rajulta. Hän pelasi murtuneella olkaluulla. Se näkyi pelaamisessa.

– Se rikkoi olkapääni. Yritin olla niin paljon avuksi kuin pystyin, mutta pystyin tuskin pitämään mailasta kiinni kahdella kädellä. Kunniaa lääkäreille, jotka parsivat minut kokoon, Moore kommentoi.