Enää yhden kiinnityksen päässä jääkiekon Stanley Cup -mestaruudesta olevan St. Louis Bluesin Jordan Binnington on ollut tämän kauden suurimpia tuhkimotarinoita kaikki pelaajat huomioiden. Tulokasvahti nousi runkosarjassa tuntemattomasta joukkueensa isoimmaksi kulmakiveksi, ja sama tarina on jatkunut myös pudotuspeleissäkin.

Veskari jakaa nyt NHL-tulokkaiden yhden pudotuspelikevään voittotilaston kärkipaikkaa 15 kiinnityksellä. Bluesin maalivahti nousee yksin kärkeen, jos hän torjuu ottelussa, jossa joukkue vie mahdollisella voitolla Stanley Cup -mestaruuden.

Kanadalainen jakaa tällä hetkellä ykkössijaa legendojen kanssa. Samaan 15 voittoon tulokkaina yhden pudotuspelikauden aikana ovat aikoinaan pystyneet Pittsburgh Penguinsin Matt Murray, Carolina Hurricanesin Cam Ward, Philadelphia Flyersin Ron Hextall ja Montreal Canadiensin Patrick Roy.

Sportsnet Stats

@SNstats
Jordan Binnington ties NHL rookie record with 15 wins in a single postseason...

Patrick Roy (1986 with MTL)
Ron Hextall (1987 with PHI)
Cam Ward (2006 with CAR)
Matt Murray (2016 with PIT)
Jordan Binnington (2019 with #stlblues)

Näistä neljästä vahdista kaikki muut paitsi Hextall päättivät liekehdintänsä Stanley Cupiin.

Binnington on ainakin tällä hetkellä lähellä niskalenkkiä Tuukka Raskista. Cup-finaalit ovat Bluesille 3-2 ja sarja on katkolla ensimmäisen kerran Suomen aikaa maanantaiyönä.