NHL:n varaustilaisuus häämöttää viikkojen päässä ja puheet tulevasta ykkös- ja kakkosnimestä ovat käyneet tulikuumina.

Jack Hughesia ja Kaapo Kakkoa vähemmälle huomiolle jää tilaisuudessa yli 200 pelaajaa, joista löytyy varmuudella todellisia helmiä NHL:ään.

The Hockey News -lehti otti tuoreessa artikkelissaan erityistarkkailuun tulevan varaustilaisuuden yli-ikäiset pelaajat, jotka ovat nyt kesällä saamassa ”toisen mahdollisuuden” NHL-varaukseen.

Suomalaisittain lehti teki mielenkiintoisen poiminnan Liigasta, sillä viime kesänä ilman varausta jäänyt Jukureiden hyökkääjä Kristian Tanus mainittiin potentiaalisena TOP-100 varauksena NHL:ään.

– Dynaaminen pelinrakentaja, joka pystyy pelaamaan laidalla ja keskellä? Olemme mukana! Tanus saattaa olla 172-senttisenä pelaajana pienikokoinen, eikä hänen liikkeensä ole samalla tasolla muiden pienten pelaajien kanssa, mutta tämä poika on todellinen nero kiekon kanssa. Hän ei koskaan aseta itseään tilanteeseen, jossa hän voisi hävitä kaksinkamppailun. Hän on kokonaisvaltaisesti lahjakas hyökkääjä. Tanuksen ei tarvitse odottaa nimeään pitkään kolmannella tai neljännellä varauskierroksella, NHL-toimittaja Steven Ellis analysoi.

Taiturimainen hyökkääjä pelasi suurimman osan kaudestaan Mestiksessä, jossa hän takoi hurjia tehoja. LeKiä edustanut 18-vuotias nuorukainen teki 33 pelissään 13 maalia ja 44 tehopistettä.

Tanus pelasi tällä kaudella myös Liigassa 17 ottelua tehopistein 4+2.