Näin joukkuekaveri ja kykyjenetsijäkonkari kommentoivat Kaapo Kakon kykyjä

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko on noussut MM-kisahuumassa ykköspuheenaiheeksi Suomessa. Superlupauksen otteet ovat herättäneet kuitenkin paljon huomiota myös maailmalla.

NHL.com haastatteli NHL:n Euroopan-toimiston johtajaa ja entistä kykyjenetsijää Göran Stubbia Kakosta.

– Kakko on kahden suunnan pelaaja, joka on vaarallinen maalilla. Hän tietää milloin hänen täytyy liikuttaa kiekkoa nopeasti ja milloin maltillisemmin. Hän on vahva luistelija, taistelee hyvin ja voisi olla valmis NHL:ään niinkin pian kuin ensi kaudella, Stubb kommentoi.

Sivusto jututti myös jo NHL:ssä pelannutta Henri Jokiharjua. Suomalaispuolustaja on pelannut Kakon kanssa MM-kisojen lisäksi myös U20-kisoissa.

– Hän on todella hyvä jääkiekkoilija, ja kaikki voivat kertoa sen. Joukkueen kannalta on iso asia, kun hän voi astua esiin tärkeinä hetkinä ja laittaa kiekon maaliin, Henri Jokiharju luonnehti.

– Hän oli hyvä pelaaja jo nuorten MM-kilpailuissa. Sen jälkeen hän on ottanut lisää askelia eteenpäin, ja kisat olivat hänelle iso itseluottamuslataus. Hän pelaa todella hyvää jääkiekkoa juuri nyt. Hän pitää kiekkoa, suojaa kiekkoa ja on vahva kiekon kanssa. Hän on todella hyvä ja dominoi kiekollisena.

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!