Paljon ja ansaitusti hehkutusta saaneella Kaapo Kakolla, 18, on tänään perjantaina mahdollisuus tehdä huikeaa historiaa MM-kisajäillä. Leijonat kohtaa iltapelissä piskuisen Iso-Britannian. Ennen perjantain matsia Kakko on summannut arvokisajäillä massiiviset tehot 6+1=7.

Suomalainen keikkuu 18-vuotiaiden tai sitä nuorempien pelaajien pistepörssissä kautta MM-historian jo kolmantena. Kärkipaikkaa miehittää Winnipeg Jetsin tykki Patrik Laine lukemin 7+5=12.

Siihen Kakko tuskin yltää perjantaina, vaikka Iso-Britannia heikko onkin. Tuo 12 pistettä menee rikki myöhemmin kisoissa, mikäli Suomi menestyy ja NHL:n juhannuksen mahdollinen ykkösvaraus jatkaa liekehdintäänsä.

Perjantaina suomalainen voi nousta kyseisen ikäluokan maalipörssin kärkeen. Laine pitää siinäkin hallussaan ykkössijaa yhdessä sveitsiläisen Ferdinand Cattinin kanssa.

Kakon osalta turnaus on sujunut ilmiömäisen komeasti, kun verrataan vaikka Laineeseen. Hänen lavastaan mainitut 12 pinnaa syntyivät kevään 2016 kisoissa, ja noiden hopeaan päättyneiden kekkereiden jälkeen loppu on ollut sitä kuuluisaa historiaa.

Miksei olisi Kakollakin?

Leijonat ja Iso-Britannia iskevät yhteen kello 21.15 alkaen. Ottelun kotikatsomoihin välittää suorana mm. MTV3.