Ehdolla kuluvan kauden parhaaksi NHL-puolustajaksi oleva Tampa Bay Lightningin Victor Hedman ei aio hakea tekosyitä joukkueensa yllättävälle pudotuspelitappiolle Columbus Blue Jacketsiä vastaan.

Hedmanin oma kausi katkesi loukkaantumisen myötä jo kahden pudotuspelikamppailun jälkeen. Ylävartalovammasta runkosarjan lopulla kärsinyt ruotsalaistähti palasi kokoonpanoon pudotuspelien alkaessa pelaten 25 ja 21 minuuttia kahdessa avausottelussa. Tämän jälkeen miehen kunto ei kuitenkaan riittänyt kaukaloon saakka.

– Läpäisin lääkärintarkastuksen kahteen ensimmäiseen peliin, mutta kahden ottelun jälkeen pelaamisesta ei enää tullut mitään, mies kertoi kauden päätöshaastatteluissa.

– En ole luonnollisestikaan tyytyväinen siihen, miten pelasin noissa kahdessa pelissä, mutta en aio istua täällä antamassa tekosyitä. En ole tyytyväinen tapaan jolla pelasin, eikä sitä ole helppoa niellä, 28-vuotias megatähti paketoi koko joukkueelta surkeasti sujuneita pudotuspelejä omalta osaltaan.

Tampa Baystä tuli modernin ajan ensimmäinen NHL:n runkosarjavoittaja, joka putosi pudotuspelien avauskierroksella suoraan otteluvoitoin 0-4. Viime kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu ruotsalainen puolestaan taistelee pystistä myös tällä kaudella. Mies valittiin äskettäin Norris-finalistikolmikkoon yhdessä Calgary Flamesin Mark Giordanon ja San Jose Sharksin Brent Burnsin kanssa.