Onko tässä Colorado Avalanchen ”salainen ase” NHL:n pudotuspeleissä?

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Altavastaajana pudotuspelisarjaansa NHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkue Calgary Flamesiä vastaan lähtenyt Colorado Avalanche on pakottanut kanadalaisjoukkueen selkä seinää vasten johtaen ottelusarjaa voitoin 3-1.

Aiemmin yhden supertähtikentällisen joukkueena tunnettu Avalanche on saanut pudotuspeleissä tulitukea myös alemmilta hyökkäysketjuiltaan, mikä on ollut valtava apu Nathan MacKinnonille, Mikko Rantaselle ja Gabriel Landeskogille.

Yhdeksi pudotuspelien onnistujista on noussut alati vaarallinen J.T. Compher. Runkosarjassa tehot 16+16=32 iskenyt 24-vuotias jenkkihyökkääjä on nakutellut neljässä pudotuspeliottelussa tehot 2+1 nousten kovalla työnteollaan isoon rooliin Coloradon yllätyksen taustalla.

– Kun syvyyspelaajamme onnistuvat, se antaa meille paljon paremmat mahdollisuudet voittoon, Compher tiivistää asian Colorado Dailylle.

– Sen huomaa ottelujen lopussa mentäessä kenttä vastaan kenttä -asetelmaan. Kaikki tuovat peliin fyysisen elementin. Pelaamme enemmän yhtenä kokonaisena yksikkönä, mikä luo joukkueelle paljon maalipaikkoja, Compher jatkaa.

Valmentaja samoilla linjoilla

– Parhaat pelaajamme joutuvat pelaamaan illasta toiseen vastustajan ykkösmiehiä vastaan, joten tarvitset syvyyttä maalintekoon. Ei vain isoja maaleja, vaan myös maaleja oikeilla hetkillä – niin kuin nyt olemme saaneet, kiteyttää Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar.

Toisin kuin Flames, Avalanche on lisäksi tottunut pelaamaan jo pitkät tovit veitsi kurkulla pudotuspelipaikan oltua kiven alla.

– Meillä on loistava ryhmä ja hauskaa yhdessä. Pelaamme toisillemme. Olemme pelanneet viimeisen kuukauden käytännössä pudotuspelikiekkoa, joten emme mene paniikkiin tiukoissakaan tilanteissa. Luotamme siihen, että pystymme nousemaan voittoon tilanteesta kuin tilanteesta, Compher korostaa joukkueensa itseluottamuksen tasoa.

Itäisen konferenssin kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin hävittyä oman pudotuspelisarjansa jo avauskierroksella saattaa Flamesistä olla tulossa jo pudotuspelikevään toinen iso ”raato” Avalanchen käsittelyssä. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Coloradolle lauantain vastaisena yönä.

LUE MYÖS: Pudotuspeleissä flopanneen Pittsburgh Penguinsin seurapomo lupaa: ”Isoja muutoksia tulossa”

LUE MYÖS: Patrik Laine kerää jälleen ylistyssanoja – päävalmentajalta siirappinen kommentti suomalaistähdestään!

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS