NHL julkisti ehdokkaat vuoden parhaan puolustavan hyökkääjän palkintoon – saako Jere Lehtinen vihdoin seuraajan?

© Kuva: Getty Images

NHL on julkistanut listan sarjan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke-palkinnon finalisteista.

Ehdolla pystin saajaksi ovat Boston Bruinsin Patrice Bergeron, St. Louis Bluesin Ryan O´Reilly sekä Vegas Golden Knightsin Mark Stone. Neljästi pystin pokannut Bergeron on mukana kärkikolmikossa jo kahdeksatta kertaa peräkkäin.

Kesken kuluvaa kautta Ottawa Senatorsista Vegas Golden Knightsiin kaupattu Stone puolestaan on ensimmäinen Selke-kärkikolmikkoon yltänyt laitahyökkääjä sitten kauden 2007. Voittaessaan varsinkin NHL:n kiekonriistotilastoissa tällä kaudella loistaneesta kanadalaisesta tulisi ensimmäinen pystin voittanut laitahyökkääjä sitten Jere Lehtisen ja kesän 2003. Lehtinen voitti pystin urallaan peräti kolmesti.

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov keskittyi varsinkin loppukaudella aiempaa enemmän hyökkäyspään tehoiluun eikä perinteisesti tunnollista puolustuspään raatajaa arvostettu kärkikolmikkoon. Suurimpana syynä miehen putoamiselle ulos kärkikolmikosta saattoi kuitenkin olla se, että kapteeni onnistunut johdattamaan joukkojaan mukaan kevään pudotuspeleihin.

Tällä kaudella vain kahdeksan jäähyminuuttia kerännyt ja jatkuvasti vastustajan kärkihyökkääjiä pimentänyt Panthers-kippari oli viime kaudella äänestyksen neljäs.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.