Näkökulma: Tampa Bay Lightningin farssin ennusmerkit näkyivät kaukaa – eikä tässä ole välttämättä vielä kaikki

© Kuva: Getty Images

Niinhän siinä kävi, että Tampa Bay Lightning viskattiin niska pers -otteella kesälomalle. Varsinainen tämä yllätys ei ollut. Pitkään puhuttiin, että mitä jos runkosarjan dominointi ei kanna pudotuspeleihin, ja jos Tampalle käykin kylmät.

Kukas sen keskustelun muuten aloittikaan?

Ainiin! Sehän oli Tampa Bay Lightning itse. Joukkueen pelaajisto kritisoi runkosarjaa, sillä Tampa ei saanut sen dominoimisesta kummoistakaan palkintoa. Nyt pudotuspeleissä vanhoilla saavutuksilla ei ollut enää mitään merkitystä. Tästä valittaminen kertoi, että pelkotila täydellisestä floppaamisesta on iso.

Vaikka itsekin tällä vaihtoehdolla makustelin, en olisi ikinä arvannut, että Tampa Bay pystyy oikeasti munaamaan itsensä tähän malliin. Joukkueen pelaajistosta sentään löytyy supertähtiä sen verran, ettei yhden käden sormet riitä heidän laskemiseen.

No, farssi on nyt ohi ja uimarannat kutsuvat. Ensi kaudella sitten uutta yritystä. Paitsi että hetkonen. Tampan nöyryyttävä sirkus ei ole ohi.

Tällaisen floppikauden jälkeen seurajohdolla on vaikeuksia perustella, miksi valmentaja Jon Cooper saisi jatkaa virassaan. Vielä runkosarjassa valmentajaa pidettiin toisena ennakkosuosikkina parhaan valmentajan Jack Adams -palkinnon voittoon.

Äänetkin kyseiseen palkintoon annettiin runkosarjan lopuksi. On siis hyvät mahdollisuudet, että Cooper tulee saamaan kengänkuvan takamukseensa ja tämän jälkeen pokkaa parhaan valmentajan pystin itselleen.

Tähän kieltämättä tiivistyisi Tampan kausi paremmin kuin hyvin.

Teksti: Toni Tuomala


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.