Näkökulma: Minnesota Wildin vaihtokaupasta tuli täydellinen munaus, josta Sebastian Aho hyötyy vielä pitkään

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild ja Carolina Hurricanes pyöräyttivät tammikuussa vaihtokaupan, jossa Wildin hyökkääjä Nino Niederreiter vaihdettiin päikseen Hurricanesin hyökkääjään Victor Raskiin.

Vaihtokauppa kyseenalaistettiin NHL-piireissä nopeasti.

Erityisesti Wildin GM Paul Fenton sai runsaasti lokaa niskaansa Niederreiterin vaihtamisesta pelaajaan, joka oli tehnyt kauden ensimmäiseen 26 peliin vain yhden maalin ja kuusi tehopistettä.

Niederreiter oli kuitenkin kirjannut alisuorittaneelle Wild-ryhmälle 46 otteluun kelvolliset tehopisteet 9+14=23.

Miltä vaihtokauppa näyttää tällä hetkellä?

Rask on käytännössä jatkanut siitä, mihin hän jäi Hurricanesissa. Tehoja ei synny ja 26-vuotiaan ruotsalaisen peliaika on pudonnut ajoittain jopa alle kymmeneen minuuttiin.

Rask on tehnyt Wildin riveissä 21 otteluun surkeat kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Ruotsalaishyökkääjä katkaisi vihdoin keskiviikkona 15 ottelua kestäneen pisteettömän putkensa.

Niederreiterin alku uudessa joukkueessa on taas ollut aivan päinvastainen. Sveitsiläinen otti heti ensimmäisessä pelissään paikan Hurricanesin kärkiketjusta Sebastian Ahon viereltä ja tulosta on tullut. Niederreiter on paukuttanut 34 peliinsä todella komeat pisteet 13+15=28.

Hurricanesin GM Don Waddell antoi kaupassa pois tehottoman, neljän miljoonan dollarin palkkaa vuoteen 2022 asti tienaavan hyökkääjän, jonka kauppa-arvo on tällä hetkellä ehkä jopa minuuksilla ja sai vastikkeena kovan maalintekijän Ahon rinnalle.

Niederreiterin 5,25 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy vasta vuonna 2022, joten Aho pääsee nauttimaan romuluisesta sveitsiläisestä ketjussaan vielä pitkään.

Vaikka mistä kulmasta vaihtokauppaa katsoo, on helppo todeta sen olevan täydellinen ryöstö Hurricanesilta ja Waddelilta. Niederreiter on tärkeä osa Hurricanesin tulevaisuutta sekä mahdollista tulevaa pudotuspelitaistelua, kun taas tätä tahtia Raskia voi odottaa pahimmillaan sopimuksen ulososto lähivuosina.

Teksti: Lauri Saastamoinen

Twitter: LauriSaasta


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!