Columbus Blue Jacketsin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalon mahdollisuudet napata joukkueen ykkösvahdin paikka tulevalla kaudella kokivat kovan kolauksen seuran palkattua pari päivää sitten riveihinsä todella vakuuttavaa jälkeä Sveitsin liigassa esittäneen Elvis Merzlikinsin.

Latvialaismaalivahdilla riittää itseluottamusta, eikä Euroopassa tähdeksi noussut mies aiokaan tyytyä organisaatiossa taustaviulun soittelijaksi.

– Tottakai NHL-sopimus oli mahtava juttu, josta olen haaveillut lapsesta saakka. Silti se ei ole vielä sen suurempi asia minulle. Monet jätkistä saavat sopimuksen. Tärkeintä on silti todistaa itselleni ja perheelleni, että pystyn pelaamaan pitkään maailman parhaassa liigassa, enkä vain käväistä täällä, kunnianhimoinen latvialaisveskari paaluttaa The Athleticille.

24-vuotias maalivahti ehti pelata Luganossa kuusi kautta, joista neljällä miehen torjuntaprosentti kipusi päälle 92:n. Aika uusille haasteille oli siis otollinen – varsinkin kun Columbuksen tähtivahti Sergei Bobrovski on karkaamassa vapaille markkinoille tulevana kesänä.

– Agenttini kertoi ennen edellistä sopimustani, että Bobrovskin sopimus päättyy kolmen vuoden kuluttua. Silloin menemme Columbukseen ja saamme mahdollisuutemme. Ja niin teimme, maalivahti kertaa edellisiä sopimusneuvottelujaan Luganon kanssa.

– Olin jo viime vuonna valmis tälle tasolle. Viimeinen testini olivat viime vuoden MM-kisat ja ennen kaikkea ottelu jenkkejä vastaan, mies muisteli 2-3-jatkoaikatappioon päättynyttä ottelua Patrick Kanea ja kumppaneita vastaan.

Elvis on saapunut kaupunkiin!